zondag 19 augustus 2007

De tent afgebroken


We zijn er weer, in Mill, en hebben er al meteen een druk weekend opzitten.
Toen we donderdagochtend thuiskwamen na een hectische aankomst op Schiphol, lag er een hoop werk op ons te wachten. Om te beginnen de lamsbout in de vriezer, die binnen een paar uur ontdooid, in stukken gesneden en gemarineerd weer voor een nacht de koelkast in moest. We brachten natuurlijk ook de nodige rommel mee, waaronder bergen was die ik zo snel mogelijk weg wilde hebben. Dan was er nog de tent (GROOT) die opgezet moest worden op vrijdagochtend, want toen was het nog droog. Gelukkig hadden we het dak erop en stond alles daaronder toen de eerste druppels op vrijdagmiddag uit de lucht vielen.
Al die voorbereidingen waren nodig voor de pot luck op zaterdag, een traditie die we dit jaar al voor de 8ste keer in ere hielden.
Ook dit jaar was het weer een groot succes en alle stress die eraan voorafging, meer dan waard. Wat had iedereen weer zijn of haar best gedaan om er iets bijzonders van te maken.
We aten ver over de grens, maar dan lekker in onze eigen achtertuin. Om maar eens wat te noemen: Indiase bonbons, Japanse sushi, Vietnamese springrolls, Maleise satay, Italiaanse kaassalade, Turkse kip pilav, exotische fruitsalade, Franse pruneaux, tropische pindasoep, zilte Jacobsschelpen, overheerlijke chocolade mousse, knapperige empanada's, Indiase kiphapjes, Franse gepofte aardappels, Zuidafrikaanse cake en daarbij Franse wijn, Duits en Belgisch bier en Amerikaanse coka cola.
In een vrolijke sfeer werd er ook nog een pittige muziekquiz gespeeld, die zoals ieder jaar, voor veel deelnemers nét te moeilijk was. Maar dat kan de pret nooit drukken, want de quiz hoort er gewoon bij.
En nu is alles weer 'gewoon'; de koffers kunnen voorlopig weer naar de zolder, de spullen die we ieder jaar voor de pot luck gebruiken staan ernaast en de tent is afgebroken. Het lijkt het einde van de zomer, het begin van een nieuwe periode waarin al weer veel werk ligt te wachten. En dat gaan we doen: hard werken. Maar dan hopelijk wel met nog wat mooi weer in het verschiet, want dát hebben we nog te goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten