dinsdag 15 december 2009

December


Sinterklaas is terug naar Spanje, de nieuwsbrief is geschreven en de kerstkaarten zijn verstuurd. Door al die decemberdrukte kwam het er even niet om er ook nog over te schrijven. Het duurt nog een paar dagen voordat we het huis omtoveren in kerstsfeer met lichtjes en 2 bomen. Maar nu is alles rustig.
We kijken terug op een schitterend sinterklaasfeest dat we in Utrecht vierden met het hele gezin, compleet met 2 honden. De kat hadden we thuis gelaten, die houdt in tegenstelling tot onze hond helemaal niet van in de auto zitten. Er waren cadeaus en pakjes, surpises en gedichten en veel blije gezichten.

De laatste cadeautjes waren een paar dagen daarvoor nog haastig aangeschaft tijdens een gezellige vriendinnendag in Nijmegen. Eigenlijk was die dag gepland in 's-Hertogenbosch, maar door toedoen van de NS was die stad vanuit Utrecht erg moeilijk bereikbaar. Hun advies was om over Arnhem te reizen, mijn advies was om dan maar voor Nijmegen te kiezen. En zo geschiedde.
Heerlijk is het om te winkelen nadat de sinterklaasdrukte voorbij is en er toch keuze genoeg is omdat Kerstmis tegenwoordig ook een echt cadeautjesfeest is geworden in Nederland.

Daags na Nijmegen moest ik zelf naar Utrecht, mét de trein. Zoals altijd reis ik dan via Cuijk over Nijmegen en dat was ook nu geen probleem. In Utrecht bezocht ik een statig pand aan een mooie laan voor een zakelijk gesprek. Na afloop kon ik met mijn echtgenoot met de auto mee terugrijden naar huis. Natuurlijk was er file op de A2, maar toch wordt het langzaam duidelijk dat de situatie aan het verbeteren is. Het ergste lijkt voorbij en bij 's-Hertogenbosch is er echt vooruitgang geboekt.

Deze week zijn we ook al behoorlijk met de nabije toekomst bezig geweest. In mei 2010 zal er in het Gelredome een optreden plaatsvinden van Eric Clapton samen met Steve Winwood, wij hebben de kaartjes al binnen! ('Two legends, one live experience'. Gitarist en toetsenist Steve Winwood werd onder meer bekend als bandlid van Blind Faith en Traffic. Ook gitarist Clapton speelde in Blind Faith. Verder maakte hij onder meer deel uit van Cream en Derek and the Dominoes. Met 'Layla' scoorde hij een wereldhit.)

Onze voorboeking voor de zomervakantie in juli 2010 is definitief gemaakt, wij verblijven dan 2 weken in Pujaut vlak onder Avignon. Tenslotte is er ook alweer sprake van een aantal buitenlandse trips volgend jaar, daarover zal in de komende weken meer zekerheid ontstaan. Houd de blog in de gaten, ik zal er zeker gewag van maken!

Deze week op IMMUUN: Vieze varkens worden niet ziek
Op Station Mill: Mill doet mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten