zondag 25 maart 2012

Zomer in Zeeland



Eind maart en het is al zomer! De lente doet in ieder geval goed haar best. Vandaag zijn we voor het eerst met Muis in de fietskrat naar het strand gefietst. Tot nu toe gingen we gemakzuchtig met de auto. Als straks het 'seizoen' begint, wordt parkeren dichtbij het strand moeilijk en met dit mooie weer was het geen straf om met de fiets te gaan. Muis heeft de test goed doorstaan, ze bleef keurig in de krat zitten en keek vrolijk in het rond. In Dishoek aangekomen, had ze nog energie genoeg over om als een jonge hond over het strand te rennen. Met mooi weer gaan wij dus voortaan op de fiets.

Het is nog steeds een feest om midden in Middelburg te wonen en gisteren hebben we nog een voordeel ontdekt. Aan de achterkant, waar ook de ingang van ons appartement is, hebben wij een groot terras. Je kijkt er over de daken van de binnenstad en ziet nog net de toren van het stadhuis. Van de straatgeluiden hoor je echt helemaal niets. De zon schijnt er de hele dag en daar kun je met dit weer volop van genieten. Daarom zijn we gisteren voor ieder een gemakkelijke stoel en een bijpassende tafel wezen kopen. Voor de 'aankleding' heb ik er later op de middag ook nog 2 potrododendrons bij gekocht en zijn de planten die binnen moesten overwinteren ook weer naar buiten verhuisd. Even was ik bang dat de vijg was doodgevroren, maar die begint al vrolijk uit te schieten en krijgt allemaal mooie nieuwe bladeren. De olijf krijgt ook nieuwe uitlopers en staat mooi te wezen op ons terras. Laat die 'Zomer in Zeeland' nu maar komen.

Zomer beleefden wij vorige week ook, maar dan in Brazilië. Ruim een week verbleven wij in Brazilië, vlakbij de grens met Argentinië en Paraguay. Een heus drielandenpunt, compleet met grenspalen net zoals in Vaals. Wij waren daar voor een congres, maar vonden nog genoeg tijd om de wereldberoemde watervallen (Iguaçu Falls) eerst aan de Braziliaanse en een paar dagen later aan de Argentijnse kant te bezoeken. Indrukwekkend. Op onze reisblog lees je er meer over.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten