zondag 13 september 2009

Het leven van alledag

De vakanties zijn zo ongeveer voor iedereen voorbij, een nieuw seizoen breekt op allerlei manieren aan. Je kunt de TV niet aanzetten of je krijgt informatie over de winterprogramma's voorgeschoteld en overal starten nieuwe cursussen en workshops in september. De scholen zijn in heel Nederland weer begonnen en de campings weer grotendeels verlaten.

Ook voor ons is 'het' weer begonnen, we werken ons van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat 3 slagen in de rondte en genieten van het leven van alledag.
Dat leven speelt zich voor mij grotendeels in Mill af en de vraag die mij deze week alweer een aantal keren gesteld is, luidt: "Zijn er nog ontwikkelingen rond de verkoop van jullie huis?". Helaas moet ik daar nog steeds ontkennend op antwoorden, er gebeurt gewoon helemaal niks. Al zouden we dat wel willen, we hebben er ook weinig of geen invloed op. We zien wel gebeuren dat er panden uit de verkoop worden gehaald en een paar dagen later bij een andere makelaar weer opnieuw aangeboden worden. Het is moeilijk om daar de zin van in te zien, waarom zou het via een andere makelaar wél sneller verkocht worden? Het enige voordeel van zo'n strategie is dat je huis voor heel eventjes opnieuw onder de aandacht gebracht wordt, soms voor een iets lagere vraagprijs. Maar verder blijft het gewoon te koop staan met een bord aan de gevel en diverse pagina's op internet (de belangrijkste: via de makelaar, funda en natuurlijk http://tekoop.station-mill.nl). Er zullen ook bij een volgende makelaar geïnteresseerden moeten zijn die een bod willen doen, daar verandert niks aan.

In oktober organiseert de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) weer een 'Openhuizen Dag", maar daar doen we niet meer aan mee. De twee keer dat we dat wel gedaan hebben, kwam er alles bij elkaar één stel kijken dat achteraf niet zo serieus bleek te zijn als wij aanvankelijk dachten.
We wachten maar gewoon af wat er gebeurt en wonen hier voorlopig nog goed. Grote woonvragen, bijvoorbeeld de hoognodige aanschaf van nieuwe banken, worden 'geparkeerd' tot we echt gaan verhuizen en verder doen we meestal of er niks aan de hand is. Behalve dan natuurlijk als er weer iemand vraagt hoe het met de verkoop van ons huis gaat.

Deze week op IMMUUN: Robuust
Deze week op Station Mill: Centrumplan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten