zondag 14 oktober 2012

60


Zestig volgt op 59, maar is niet zomaar het volgende getal als het om je leeftijd gaat. Om dat zeker te weten moet ik nog bijna 10 maanden wachten, maar mijn echtgenoot heeft deze 'overgang' gisteren mee mogen maken. Met een prachtig feest vol verrassingen, maar daarover zo meteen meer.

In de weken voordat hij 60 werd, ondertekende hij wel eens zijn mail met zijn naam en daarachter (nog steeds 59). Dat gaf natuurlijk al aan dat er iets bijzonders zat aan te komen. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik vanochtend op zijn Facebook zag dat hij zijn status had bijgewerkt met '60 and a day' en vanmiddag een e-mail van hem ontving met onder zijn naam (60+1). Nee, zomaar 60 worden is blijkbaar niet mogelijk, dat heuglijk feit moet nauwgezet afgebakend worden. Sommige mensen zullen waarschijnlijk zeggen dat het goed is om 'mindfull' 60 te worden, ik denk dat je voor die ene dag verschil niet zoveel geurvlaggen hoeft te gebruiken. Maar ik ben dan ook nog lang niet zover en mag nog geen lid worden van de 'club' van 60.

Maar feest werd er gevierd hier in Middelburg. Voor de eerste keer sinds jaren was er geen spannende speurtocht door ons huis in Mill, maar moesten we iets verzinnen dat te realiseren was in ons veel kleinere appartement in Middelburg. Omdát 60 niet zomaar een verjaardag is - daar waren we het allebei wel over eens - werden er behalve veel vrienden en familie ook een aantal collega's uitgenodigd. De samenstelling en grootte van dit gezelschap vergde enige organisatie, maar daar waren wij al snel uit. De Middelburgers (lees collega's) werden verondersteld de stad te kennen en werden vrijgesteld van de speurtocht die voor de overige gasten in elkaar was gedraaid. Met behulp van een bestaande tocht, je moet ergens van uitgaan, zijn wij een paar weken geleden met fototoestel en aantekenblok de stad ingetrokken om een speciaal voor de gelegenheid aangepaste tocht in elkaar te zetten. Naarmate de tijd tussen uitnodiging en feestdatum verstreek, meldden zich steeds meer familie en vrienden aan wat uiteindelijk een resultaat van 27 speurders opleverde. Ook dat vroeg weer wat extra organisatie, want waar kom je bij elkaar met mensen die een lange reis achter de rug hebben en eerst even bij willen komen met koffie, thee of chocomel met iets lekker erbij voordat ze op pad worden gestuurd. De grote middentafel in De Drvkkery leek ons daarvoor uitermate geschikt en dat was goed te regelen.
Zelfs het weer zorgde voor behoorlijk wat zenuwen, want een week volop mooi, droog weer met zon had vrijdagavond plaatsgemaakt voor een natte periode met flinke stortbuien en lage temperaturen. Gisterochtend kwam het nog met bakken uit de lucht, maar ongeveer een uur voordat we zouden starten met de tocht klaarde het enigszins op en op een paar spetters na is er niks gevallen totdat iedereen droog op de Segeersstraat aanbeland was. Omdat het tijdens Rijkers-evenementen bijna altijd redelijk weer is zou je bijna in hogere machten gaan geloven...

Na ruim drie kwartier bijkomen bij De Drvkkery was iedereen op pad en zijn mijn echtgenoot en ik teruggelopen naar de Segeersstraat waar na een kwartier de eerste collega's al arriveerden. Deze verdeling was voor alle partijen goed, want voordat de speurtochters zich groepsgewijs aandienden en opgewonden verhaalden over hun belevenissen in Middelburg, hadden wij de tijd om met mijn echtgenoot's collega's even rustig bij te praten en mengde het gezelschap zich geleidelijk tot een genoeglijk samenzijn. Onder het genot van een hapje en een drankje - een afschuwelijke uitdrukking maar duidelijk voor iedereen - werd er wederzijds kennisgemaakt en kwamen de tongen los.

Voor de catering was prima gezorgd door Rode Rozen en Tortilla's. Eerst met diverse tapas voor de kleine trek en rond etenstijd werden er grote schalen lasagna en salades aangevoerd om de ongeveer 35 hongerige magen te vullen.
De conclusie: 60 worden is leuk, ik kijk uit naar augustus 2013 en bedenk intussen wat voor bijzonders we daarvoor gaan verzinnen.

Deze week op Halte Middelburg: Draai gevonden

1 opmerking:

  1. Een goed feest gehad lees ik! Fijn! En helemaal fijn dat happen en eten in de smaak vielen! Heel graag gekookt voor jullie!

    groet
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen