zaterdag 11 februari 2006

Een kwestie van geduld


In een poging om hun doelstelling "Rustig waachten op d'n daag..." wat sneller uit te laten komen, besloot Rowwen Heze om voor hun super jubileumconcert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam te gaan. En met hen busladingen en veel auto's met Limbo's en uiteraard ook veel Brabo's. Het zuiden toog in grote getale naar Amsterdam en eenmaal daar aangekomen, hoorde men meteen waar het om ging. Onder de Music Hall, buiten op de Arenaboulevard, binnen bij de Febo; werkelijk overal klonken zachte g's en werd er lustig Limburgs geklapt. Het was één groot feest van en voor de echte Rowwen Heze fans. Eenmaal binnen zag men dan ook overal vrienden en bekenden en natuurlijk de markante figuren die ook altijd in de tent in Horst-America komen. Het Limburgs was de voertaal, gelukkig wordt dat ook redelijk verstaan door alle (Zuidoost-)Brabanders die naar Amsterdam zijn gekomen. Uitverkocht op vrijdagavond, dat was te merken. Tenminste, beneden op de vloer stond het echt vol; het was verplicht mee te springen, stilstaan was onmogelijk. Maar wie zou er ook stil willen staan bij zulke muziek, dat lukt niemand. Opvallend was ook, dat er enorme hoeveelheden bier de lucht ingingen. Nou zijn Rowwen Heze fans wel wat gewend, maar hier ging het duidelijk om Heineken bier! Dat liever de lucht in dan Gulpener of Bavaria natuurlijk. Er werd door menigeen opgemerkt dat men in lange tijd niet zó nat was geweest tijdens een optreden. De meeste bekende nummers van de afgelopen 20 jaar werden met veel enthousiasme gebracht én ontvangen. Er was eigenlijk maar één nummer dat ikzelf echt gemist heb, dat is "Heilige Antonius". Voor mij naast "De Peel in brand" nog altijd bovenaan mijn lijstje van Rowwen Heze nummers.
Rowwen Heze vierde de afsluiting van haar jubileumjaar met gastoptredens van Stevie Ann (uit Roggel!), Mariachi Tierra Caliente en Huub van der Lubbe en Pim Kops van De Dijk. Doorweekt, maar volmaakt gelukkig werd er gesprongen, geklapt en meegezongen.
Voor iedereen die er ook bij had willen zijn stonden er op deze plaats links naar korte stukjes live-video. Omdat er opeens véél te veel dataverkeer op de website ontstond, zijn ze op verzoek van mijndomein.nl weggehaald. Lees ook Zondagmiddag in het Zuiden op deze weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten