zaterdag 24 februari 2007

Groeten uit Barcelona

Dit weekend zitten wij dus in Barcelona! Vrijdagavond om ongeveer half 10 arriveerden we met de Aerobus vanaf het vliegveld op de Place de Catalunya. Van daaruit liepen we in ongeveer 15 minuten naar ons hotel, terwijl we al onze ogen uitkeken op de mooie Passeig de Gracia. Bij het hotel (Hotel Alexandra) werden wij allervriendelijkst ontvangen en kregen wij de beschikking over een luxe kamer. Wij wilden zo snel mogelijk onze bagage kwijt en zijn toen snel ergens gaan eten. Érg lekker, alhoewel de zwarte rijst die Ger besteld had, wel heel goed gelukt was!
Vanochtend hebben we eerst ontbeten in een leuke patisserie, onderweg naar de Sagrada Familia. In die onvoltooide kathedraal hebben wij onze ogen uitgekeken en later toen we boven in de torens stonden was het uitzicht weer onbeschrijfelijk mooi. Van de Sagrada Familia gingen we naar Park Güell, een bijzondere belevenis die wel een klein beetje aan onze Efteling deed denken. Onze dag had dus wel een ontzettend hoog Gaudi-gehalte. 's Middags op de Rambla ook nog rondgekeken - het verschil met de Meir in Antwerpen is niet zo heel erg groot - en geprobeerd om niet te struikelen over de 'levende standbeelden'. Wie we wél tegen het lijf liepen, echt heel erg toevallig, waren oude bekenden uit Nieuwegein. We hadden ze jaren niet gezien, dus de verrassing was wederzijds groot.
Aan het eind van de middag hebben we nog even aan de haven gezeten, genietend van het héérlijke weer. Het leek wel zomer! Vanavond gaan we ergens aan de haven eten en morgen 'doen' we nog het oude Gotische gedeelte van de stad. Het is hier leuk, ik denk dat we nog wel een keer terugmoeten!
Hieronder een een aantal foto's van o.a. de Sagrada Familia en Park Güell.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten