zaterdag 2 juni 2007

Groeten uit Kuala Lumpur


Sinds donderdag 31 mei zijn wij in Kuala Lumpur, een stad met vele gezichten. Aan de ene kant heel rijk en westers. Hoge gebouwen, kantoren van alle banken van de wereld, luxe hotels en alle grote internationale winkelketens die wij ook kennen. Als je geld teveel hebt, is dit een prima plek om het uit te geven.
Aan de andere kant het Kuala Lumpur van de Maleiers zelf. De Central Area, zoals het oude gedeelte hier heet, wordt gekenmerkt door kleine(re) winkels, kleine restaurantjes en eethuizen, stalletjes op straat en veel mensen op brommers die overal door het verkeer krioelen.
Dat verkeer is in heel KL een ramp, de spits begint hier al om 3 uur 's middags en dan staat ook meteen alles vast tot 8 uur 's avonds.
Voor ons is het een belevenis om hier te zijn, we zijn te gast van een Nederlandse organisatie met vestigingen in het Verre Oosten, waaronder dus Maleisië. We worden van alle kanten verwend, op het gebied van accomodatie en eten. Op dit moment zit ik bijvoorbeeld in het Hilton achter mijn laptop. We worden door luxe omringd.Dat geeft ook een heel dubbel gevoel, maar de Maleiers zitten daar niet mee. Wij zijn hun gast, dús worden we verwend.
Volgende week weer gewoon een bericht uit Mill, dan zijn we lekker weer thuis.
Voor meer verhalen uit Maleisië, zie http://lievendag.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten