donderdag 13 mei 2010

Koninginnedag?!

Het is alweer donderdag en daarom moet ik snel mijn verhaal vertellen voordat het 'oud nieuws' is. Vorige week zaterdag was ik uitgenodigd voor een bijzondere dag. Niet alleen ik, maar ook nog ruim 20 andere vrouwen hadden een uitnodiging ontvangen van 'de liefste vrouw van de wereld' (zoals mijn zoon haar ooit omschreef tegen een vriend). Ter ere van haar komende verjaardag - een kroonjaar - had ze bedacht dat ze een dag op stap wilde met al haar vriendinnen. Gelukkig hadden de meeste vriendinnen gehoor gegeven aan die invitatie en het was bijzonder om elkaar allemaal tegelijk te ontmoeten.
's Ochtends vroeg kwamen we samen in haar huis voor koffie met vlaai en nog meer lekkers. Omdat ik er zelf al voor dag en dauw was, mocht ik er getuige van zijn dat lang voor het feest begon een van de vriendinnen de voordeur kwam versieren. Ze dacht dit ongezien te doen en we hebben haar op dat moment mooi in die waan gelaten. Rond half 10 kwamen de eerste vriendinnen binnen en tegen 11-en was het tijd voor het eerste evenement van de dag: een workshop glas schilderen bij Chris Brussel. Een echte aanrader voor creatievelingen en minderbedeelden op dat gebied, iedereen kan binnen de 2 uur iets leuks maken! Ook in onze (grote) groep ontstonden echte kunstwerkjes en de bewondering voor elkaars producten werd dan ook niet onder stoelen of banken gestoken.

We vertrokken uiteindelijk allemaal heel tevreden uit IJsselstein om in Doorn te gaan lunchen bij Chalet Helenaheuvel. Op de parkeerplaats bleek de creatieve geest die diezelfde ochtend de voordeur al had versierd ook thuis heel actief te zijn geweest! Voor iedereen was er een feesthoed in de stijl van de koningin, een echte 'Beatrix' zullen we maar zeggen die we op het hoofd moesten zetten. Het feestvarken had een speciaal exemplaar, zonder haar eigen naam en leeftijd (wij allemaal wél dus) maar met een heleboel feestelijke veren. Het moet er enigszins kolderiek uitgezien hebben, ons gezelschap van wat oudere dames met die bijzondere hoeden op hun hoofd. Dat vond een van de voorbijgangers daar ook en hij bood dan ook direct aan om een groepsfoto van ons te maken. Lachend en toegelachen maakten wij onze vorstelijke entree in het chalet om te genieten van een heerlijk lunchbuffet. Maar eerst kregen we soep en meteen daarna was het tijd voor een feestlied met 16 coupletten. Het héle verhaal van onze jarige jet werd uit de doeken gedaan, ook leuk voor de andere gasten van de Helenaheuvel!
Daarna waren we behoorlijk met het lekkere eten bezig en werd het redelijk rustig. Voor zover dat kan natuurlijk met zoveel vrouwen bij elkaar. Er werd wat afgepraat en veel gelachen, de geplande tijd voor de lunch was al lang verstreken toen we aan het laatste onderdeel van de dag begonnen: een wandeling in de Kaapse Bossen.
Dat werd een kortere wandeling dan gepland gezien de tijd die ongenadig doorgetikt had terwijl wij zo gezellig met elkaar herinneringen ophaalden of anderszins met elkaar in gesprek waren.
Het was een prachtige dag vorige week zaterdag, het leek wel Koninginnedag voor onze eigen Bé!

=====

Hebben jullie ook allemaal zo genoeg van het koude, natte weer? Ik was er gisteravond helemaal klaar mee en heb vast de hotelovernachtingen gereserveerd voor de heen- en terugweg van onze zomervakantie in Zuid-Frankrijk. Zonnige vooruitzichten doen het altijd prima in sombere tijden. Ik kan me al helemaal verheugen op 3 zonnige zomerse weken, te beginnen met de Tour de France in ons eigen Nederland en dan niet lang daarna onze jaarlijkse bijtank-vakantie in Zuid-Frankrijk. Te beginnen met één nacht Mulhouse - vanwege de goede herinneringen aan dit mooie stadje - en 2 nachten Lyon (omdat het een prachtige stad is die meer verdient dan er zo snel mogelijk doorheen rijden). Voor de vakantie hebben we een huis gehuurd in Pujaut, vlakbij Avignon. Op de terugweg zullen wij traditiegetrouw overnachten in Dijon.
Ik kijk er nu al naar uit!

Deze week op Sation Mill: Vakantievieren in Mill




Geen opmerkingen:

Een reactie posten