zondag 30 mei 2010

Mister Slowhand Clapton 'Together Live' with Steve Winwood

'Together Live', zo heette de show waarmee Clapton en Winwood het Gelredome gisteravond veroverden. Een concert waar wij heel lang naar uitgekeken hadden en dat was niet voor niks. Bijna 2 uur werden we ondergedompeld in ballads en blues in een goede mix van gitaar, toetsen en zang.
Aan de setlist (onderaan dit artikel) kun je al zien dat het een ongewone combinatie was waarin geen of weinig plaats overbleef voor de 'geijkte' nummers zoals 'Tears In Heaven', 'I Shot The Sheriff' en 'Knocking On Heavens Door'. De nummers die we wel te horen kregen (20 plus toegift) waren krachtig en onwerkelijk mooi.
Vanaf rij 30 in vak G212 was het weliswaar een enorme afstand tot het podium - gelukkig had iemand van ons eraan gedacht om een toneelkijkertje mee te nemen - maar het voelde erg dichtbij. In de ban waren we van wat er on stage gebeurde. Muzikale chemie!
Is er soms tijdens concerten wel eens het gevoel dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft, daar was gisteravond totaal geen sprake van. Sterker nog, het leek alsof we na 2 uur ontwaakten uit een korte, maar wonderlijke droom. Zoals je heel af en toe 's ochtends met een glimlach wakker wordt van geluk. In 2004 zag en hoorde ik Clapton voor het eerst live in Antwerpen, gisteren was de tweede keer. Volstrekt anders, maar beide keren briljant. Het concert van gisteren zal nog lang naklinken in mijn hoofd, maar over een paar jaar wil ik nog wel een keer!

Eric Clapton - electric & acoustic guitars, vocals
Steve Winwood - hammond organ, vocals, guitar
Chris Stainton - keyboards
Willie Weeks - bass
Steve Gadd - drums
Michelle John - backing vocals
Sharon White - backing vocals

1. Had to Cry Today
2. Low Down
3. After Midnight
4. Presenc Of The Lord
5. The Shape I’m In (The Band)
6. Glad
7. Well, Alright
8. It’s Too Bad
9. While You See A Chance
10. Key To The Highway
11. Midland Maniac
12. Slide Song
13. Georgia On My Mind
14. Driftin’
15. How Long
16. Layla
17. Can’t Find My Way Home
18. Gimme Some Lovin'
19. Voodoo Chile
20. Cocaine

Encore: Dear Mr. Fantasy


superkort fragment - geheugenkaart was vol


Voorafgaande aan het concert hadden wij een tafel voor 8 personen besproken bij een chinees restaurant in het winkelcentrum tegenover het Gelredome. Tijdens de telefonische reservering was al aangegeven dat we op tijd wilden eten, zodat we om half 8 weg zouden kunnen. Vervolgens hebben wij vanaf 6 uur tot half 8 gewacht op ons eten en zijn we na herhaaldelijk aandringen opgestapt zonder dat de bestelde rijsttafel geserveerd werd. We hadden het al aan zien komen vanwege de chaotische bediening in het restaurant. Alsof het er nog nooit zo druk was geweest.
Gelukkig konden we in het Gelredome nog snel wat eten, maar we zaten maar net op tijd voor aanvang van het concert op onze plaatsen. Volgende keer toch maar gewoon een Big Mac of zo!

Deze week op Station Mill: Wat doet Mill voor kinderen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten