zondag 6 juni 2010

Eindelijk zomer

Wat een heerlijke week was dit. Eindelijk werd het zomer. Met mooi weer is alles zo veel leuker.
Nou was dit een heel gevarieerde week die begon met een ernstig gesprek en eindigde met een gezellige barbecue. Daartussenin zat nog een Spaanse les, een ANWB Streetwise verkeersles, een knie-operatie en een promotie. Alhoewel ik overal bij aanwezig was, was ik gelukkig niet altijd de 'hoofdpersoon'.
Over het ernstige gesprek gaan we het hier niet hebben, dat was onder 4 ogen. De Spaanse les was nummer 11 van de 14 lesssen in totaal, dat betekent dat we al aardig opschieten en veel hebben geleerd. Maar hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat er nog veel meer te leren valt...

Op De Kameleon - de openbare school in Mill waar ik iedere week een dag mag 'kleuterjuffen'- vierden ze deze week hun tienjarig bestaan. Een van de evenementen was het project Streetwise van de ANWB waarbij iedere groep op eigen niveau een praktijkles aangeboden kreeg. Voor de buitenactiviteiten was het mooie weer ideaal en ook na de verkeersles was het goed toeven in het speeltuintje aan de Havikstraat.

Op donderdag onderging mijn broer een operatie aan zijn linkerknie en moest aan het einde van de dag opgehaald worden uit het ziekenhuis in Deurne. Na een hele middag wachten, besloot ik toch maar het ziekenhuis te bellen waarom het zo lang duurde. Het was inmiddels half 7, maar gelukkig was hij toen zo ver dat hij naar huis mocht. Compleet met krukken zat hij al buiten in de zon op me te wachten op het inmiddels lege parkeerterrein. Omdat het ziekenhuis alleen gebruikt wordt voor poliklinieken en dagverpleging, is het er na een uur of 6 uitgestorven.

Op vrijdag vertrokken wij 's ochtends al vroeg naar Maastricht waar we aanwezig moesten zijn bij een promotie. Drs. Karen Koning werd dr. Koning nadat ze haar proefschrift over toediening van probiotica bij antibiotica geassocieerde diarree met succes verdedigde. Na afloop was er receptie in de zonnige binnentuin van de aula van Maastricht aan de Minnebroedersberg. Een mooie locatie voor zo'n vrolijke aangelegenheid. Maastricht is altijd mooi, maar met zomers weer krijg je er al heel snel een vakantiegevoel. Zeker als je dan ook nog met het aanwezige gezelschap een rondrit maakt met het toeristische treintje dat door de stad rijdt. En daarna natuurlijk even genieten op een terras.
Het feest was 's avonds in het Theater aan het Vrijthof, in zo'n ambiance kan een feest al bijna niet meer mislukken!

Zaterdag gingen we eindelijk weer eens lunchen in Den Bosch, dat was alweer een paar weken geleden. In de tuin van Picasso kun je heerlijk zitten en wij namen de tijd om rustig te eten. Daarna moesten we nog wat inkopen doen en toen snel naar huis om ons klaar te maken voor een leuke avond bij vrienden. Zo rond deze tijd van het jaar nodigen zij familie en vrienden uit voor hun jaarlijkse barbecue en het is zelden zo'n mooi weer als dit jaar. Waren er wel eens jaren dat we bijna wegspoelden van de regen en de tent vast moesten houden vanwege de windstoten, dit jaar was het louter genieten van zon en lekker eten. Wat kan het leven mooi zijn.

En dan vandaag, de dag dat het mooie weer voorbij zou zijn. Toegegeven, het heeft even geregend, maar wij zijn de (regen)dans redelijk ontsprongen hier in Mill. Gelukkig maar, want ook vanavond hebben we nog genoten van onze eigen barbecue met lekkere salades en een koel glas van het een of ander. Tot het toetje, toen moesten we even de zomer onderbreken vanwege wat gespetter. Maar de zomerkoninkjes op de kwark smaakten binnen ook heel goed!

Deze week op Station Mill: Ingeburgerd?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten