zondag 13 juni 2010

Met de bus naar Antwerpen


Voor onze jaarlijkse familiedag gingen we met de bus naar Antwerpen. Niet met een reisgezelschap in een grote touringcar, maar alleen wij in onze eigen (voormalige lijn)bus. Van buiten ziet het voertuig eruit als een 'gewone' bus, van binnen is daar niks meer van te zien. Behalve dan de plaatjes 'Tijdens het rijden niet spreken met de bestuurder' en 'Voor de streep geen staanplaatsen'. De passagiersstoelen zijn eruit en daarvoor in de plaats is een complete camperinrichting gerealiseerd. Met vaste bedden, keukentje, sanitair en natuurlijk een zithoek. Voor onze kleine familie ideaal om er eens per jaar mee op uit te trekken. Verder doet de bus dienst als teambus voor een aantal verenigingen waarvan mijn broer lid is.

Vanuit de loods waar de bus geparkeerd staat, vertrokken wij aan het eind van de ochtend naar België. In ruim een uur waren we in Antwerpen en daar bleek maar weer eens hoeveel voordelen het heeft om met de bus te reizen. Op de overvolle parkeerplaatsen voor personenauto's waarvoor je natuurlijk ook nog moet betalen, hadden wij deze keer niks te zoeken. Wij konden met onze bus terecht op het speciale parkeerterrein voor bussen bij het Zuiderterras, gratis en voor niks! De enige hindernis die we daarvoor moesten nemen, was de bussluis waar we met onze oude streekbus gewoon overheen konden rijden.

Onze eerste stop was voor de lunch op een terras aan het Sint-Jansvliet, vlakbij de stad en op nog geen 5 minuten lopen van het Zuiderterras. Hier hadden we een mooi uitzicht op de drukte op de Plantinkaai en zagen voetgangers en fietsers verdwijnen in het hoge gebouw dat toegang geeft tot de Sint-Annatunnel die onder de Schelde doorloopt.
Tijdens de lunch namen we de plannen voor de rest van de dag door en omdat we het rustig aan wilden doen, was dat snel gebeurd. Als vaste punten hielden we een boottocht om 4 uur aan en het afgesproken diner tegen 7 uur bij De Peerdestal aan de Wijngaardstraat. Maar eerst wandelden we door het centrum naar de GB om onze voorraad speciale Belgische jam en chocolade aan te vullen en even iets van de sfeer van de Meir - het winkelparadijs van Antwerpen - te proeven.


Daarna was het al snel tijd om ons naar het Steenplein te begeven voor een 50-minuten durende boottocht over de Schelde. Leuk om Antwerpen een keer vanaf het water te zien en daarbij uitleg te krijgen over de bezienswaardigheden waar we aan voorbij voeren. Heen tot aan de Kennedytunnel, daar draaiden we om om vervolgens helemaal tot aan de Kattendijksluis te varen voordat we aan de terugtocht naar het Steenplein begonnen.
Na de tocht over de Schelde waren we wel toe aan een leuk terras en zijn bij het Paters Vaetje neergestreken voor de lekkerste kriek van Antwerpen (tenminste dat vind ik) en andere dorstlessers. Om het af te maken, bestelden we er een schotel echte Vlaamse hapjes bij met kaas, worst en 'kop'! We zijn er heerlijk blijven zitten daar aan de voet van de kathedraal met uitzicht op de flanerende mensen van de Blauwmoezelstraat naar het pleintje voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en terug. Als je er een tijdje blijft zitten, zie je steeds dezelfde groepjes langskomen, soms zelfs zo vaak dat het op gaat vallen.
Tegen de tijd dat we in De Peerdestal verwacht werden, zijn we via de Lijnwaadmarkt en de Melkmarkt naar de Wijngaardstraat gelopen en hebben daar de rest van de avond genoten van diverse lekkere gerechten en tenslotte bracht onze eigen chauffeur ons weer met de bus terug naar huis.

Deze week op Station Mill: Raku stoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten