zondag 15 januari 2012

De eerste Zeeuwse weken

Het is gelukt, ik woon in het centrum van een leuke stad! Na enkele jaren hopen dat ons huis verkocht zou worden, zodat we midden in Den Bosch konden gaan wonen, is uiteindelijk alles anders gegaan. Gelukkig niet minder leuk.

Na een paar weken Middelburg is het me al duidelijk dat het een goede beslissing was om te 'emigreren' naar Zeeland. Dat woord gebruik ik niet voor niks, het voelt nog steeds alsof we op vakantie zijn. Alhoewel we veel vertrouwde dingen om ons heen hebben, zowel binnenshuis als buiten, en er gewoon overal Nederlands gesproken wordt, lijkt het soms echt of we in het buitenland zijn. Dat zal over een tijdje wel wegebben, maar voorlopig genieten we gewoon van dat vrije gevoel.

Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest met het gezellig maken van ons appartement en het kennismaken met Roosevelt Academy en zijn medewerkers. Ons eerste feestje hebben we er ook al opzitten en we zijn al een paar keer uit wezen eten. We hebben nog veel meer restaurants te gaan. De academische boekhandel De Drvkkery hebben we al ontdekt, behalve heel veel boeken en tijdschriften hebben ze er ook een leuke brasserie waar je kunt lunchen en vandaag was er live muziek: Fragile, een 9-koppige band inclusief strijkkwartet die akoestische popsongs speelt. Heel bijzonder.

En dan is daar de zee! Op zondagochtend naar het strand, lekker uitwaaien, flink doorstappen en lunchen bij een van de vele strandpaviljoens. Vorige week waren we in Dishoek, dit weekend 'doen' we Domburg. Ook kustplaatsen zijn er nog genoeg om voorlopig de vrije zondagen mee vol te krijgen.
Het leven is goed in het Brabantse land, maar in Zeeland is het zeker niet slechter.

Onze eerste indrukken zijn natuurlijk vastgelegd op de digitale snelweg:




=======
Voor de lezers van Station Mill: dat blog gaat voortaan verder onder de naam Halte Middelburg. Alle oude blogs over Mill en omstreken zijn er wel bewaard gebleven, de URL is echter veranderd.
Gebruik voortaan http://haltemiddelburg.blogspot.com

Deze week op Halte Middelburg: Station Middelburg

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt allemaal goed, Riky. Nu nog de Tour (of de Giro of de Vuelta) uitnodigen om weer eens langs te komen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Piet!
      Ook zonder wielerevenement ben je van harte welkom hoor! Het is een stukje rijden, maar we zien je graag verschijnen ;-)
      Je mag natuurlijk ook de Ronde van Zeeland als excuus gebruiken (start op 9 juni 2012 in Middelburg), maar dan zijn wij er zelf niet...
      Groeten uit zonnig Zeeland, ook van Ger,
      Riky

      Verwijderen