zondag 18 december 2005

Kerstbomen

In het weekend voor Kerstmis plannen wij altijd een dag om de kerstboom te zetten. Dit jaar voor het eerst in ons nieuwe, veel ruimere huis. Daarmee lopen we al meteen tegen het eerste "probleem" aan. Waar zullen we de kerstboom neerzetten? In ons vorige huis was die keuze eenvoudig: als de boom in de huiskamer werd opgezet, was dat meteen goed voor de hele leefverdieping. Als we nu alleen maar een boom in de huiskamer, die wij overigens salon noemen, zouden zetten dan hebben we daar bijvoorbeeld in de eetkamer geen plezier van. Met Kerstmis gaan we juist in díe kamer van een uitgebreid kerstdiner genieten, dus daar hoort zeker ook een kerstboom bij! Maar geen boom in de salon, waar tenslotte ook veel kerstuurtjes doorgebracht zullen worden, is absoluut geen optie. Dus zullen er vanaf dit jaar voortaan twee flinke kerstbomen in huize Rijkers staan.
Tweede vraag is dan of er wel genoeg kerstversiering voor twee grote bomen "in voorraad" is. Op zolder staan twee plastic kratten met vooral zilverkleurige en blauwe versieringen. Daarbij zitten echter ook de nostalgische kerstversieringen in meer kleuren, vooral rood. Bijvoorbeeld de kerstsokjes van Joris en Lennart die miss Carol in Philadelphia op de Christmas Fair van Oxford Child Care van hun naam voorzag. En niet te vergeten het van wasknijpers gemaakte rendier met rode neus (Rudolph the Red Nosed Reindeer) dat Joris op diezelfde Child Care maakte. Met deze souvenirs als basis hebben we extra rode kerstballen, rode slingers en een rode piek aangeschaft. Met de enorme voorraad zilveren kerstballen die we hebben, is al dat moois prima te combineren.
Zo staat er nu in de salon een deftige boom met ingetogen blauw en zilver behangen. In de eetkamer staat een uitbundige boom met een verhaal, voorzien van een rode piek en een allegaartje aan versieringen. Precies zoals het eigenlijk hoort met Kerstmis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten