zondag 17 december 2006

Zonder licht in Lopik naar Golden Earring

Omdat het gísteren (15-12) 35 jaar geleden was dat wij 'verkering' kregen tijdens een concert van Golden Earring, gingen wij vandáág (16-12) naar een concert van deze band in Amsterdam. Met ons tweeën, maar niet alleen. De Heineken Music Hall was tot de nok toe gevuld. Maar daarover later meer.
Onderweg, toen we over de A2 reden, hoopten we dat de grootste kerstboom van Nederland weer volop verlicht zou zijn. Volgens de traditie van de laatste jaren zouden die lichtjes vrijdag voor het eerst 'ontstoken' kunnen zijn. Maar helaas, de zendmast bij Lopik zag er gewoon uit als zendmast en leek helemaal niks op een kerstboom. Zelfs niet op een kleintje.
De reden hiervan is te lezen op De Grootste Kerstboom.nl.
In navolging van de zendmast zijn er inmiddels op diverse plaatsen langs de A2 andere grote kerstbomen verschenen, maar zij halen het in grootte en grandeur lang niet bij de 'échte' boom.
Een stukje verder langs de A2 staat nog zo'n opvallend bouwwerk: een getrouwe kopie van het Chinese keizerlijk paleis uit de verboden stad in Peking (volgens de omschrijving op de website van Van der Valk). Eenmaal binnen is er van de Chinese sfeer niets meer te merken, maar je kunt er goed en redelijk snel eten. Precies goed als je onderweg bent naar een concert in Amsterdam. Van der Valk verbaasde ons zelfs, we kregen niet eens appelmoes met een kersje erop bij het eten. (Het mag als algemeen bekend worden verondersteld dat dat kersje vooral een functie heeft voor het keukenpersoneel: komt de appelmoes mét kers terug dan kan het schaaltje nog een keer worden uitgeserveerd, er heeft nog niemand van gegeten!) Wij bestelden allebei van de wildkaart (hertenham en springboktournedos en gerookte eendenspiesjes en hertenmedaillons) en waren meer dan tevreden. De gerechten zagen er mooi uit, werden leuk opgediend en smaakten prima.
Na de teleurstelling van Lopik en de verrassende maaltijd in Breukelen reden wij verder naar Amsterdam. Wij waren nog net voor 8-en in een volle Heineken Music Hall, dat was precies op tijd voor de laatste nummers van het voorprogramma. De naam van de band is ons niet duidelijk geworden, maar dat vonden we ook niet heel erg.
Even na 9 uur begonnen de mannen waarvoor wij waren gekomen: Rinus, Cesar, Barry en George (vlnr). Al behoorlijk op leeftijd, wánt ouder dan wij, maar nog vitaal genoeg om bijna 2 uur uit hun dak te gaan. Gelukkig speelden ze behalve wat nieuwer werk ook oude hits, waaronder 'When the lady smiles', wat voor mij altijd de topper zal blijven. (Kijk voor de controversiële videoclip op YouTube, dat filmpje is trouwens ook alweer meer dan 20 jaar oud!) Maar ook nummers als 'Radar Love', 'Twilight Zone', 'One night without you' en zelfs 'She flies on strange wings'. Natuurlijk zat er ergens ook een geweldige drumsolo van Cesar Zuiderwijk in en showde Rinus Gerritsen welke extreme geluiden hij uit zijn dubbele bas kon halen. Over de gitaarsolo's van George Kooijmans raak ik ook nooit uitgepraat, dus daar begin ik niet eens aan. De band werd vanavond versterkt door saxofonist Boris van der Lek en aanstormend gitaartalent Sidney uit New York. We hebben genoten van het concert en hopen dat de Golden Earring ook bij ons volgende jubileum (40 bijvoorbeeld) nog fit genoeg is om op te treden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten