zaterdag 5 mei 2007

De olifanten zijn los


Dit weekend genieten wij volop van het prachtige weer in Antwerpen. Maanden geleden al kochten wij 2 kaartjes voor de tentoonstelling van de Vlaamse Primitieven in het Museum der Schone Kunsten in Antwerpen. Vrijdag reden wij naar Antwerpen en namen voor een paar dagen onze intrek in het Astrid Park Plaza hotel, recht tegenover het Centraal Station. Onze eerste ontmoeting met Antwerpen waren dan ook de houten olifanten die op het Koningin Astridplein staan en richting Zoo lijken te lopen. Op de foto die ik uit de krant heb overgenomen (gefotografeerd met mijn Ixus vanaf het papier!) zie je ze in kolonne door Antwerpen lopen met het hotel op de achtergrond. De olifantengroep is een kunstproject van Andries Botha en heeft als doel nog meer bezoekers naar de Antwerpse Zoo te lokken. Vrijdagavond hebben wij heel erg lekker gegeten in De Peerdestal, een restaurant in de Wijngaardstraat dat wij tot nu toe, zeer ten onrechte, steeds voorbij waren gelopen. Het is een aanrader: je eet er bijzonder lekker, de sfeer is leuk en voor minder dan € 40,- krijg je er een compleet diner inclusief aperitief, een fles wijn én koffie! Wij kozen allebei voor zo'n menu en gingen dus na het nuttigen van ieder een fles wijn ietwat lollig terug naar het hotel.
Zaterdagmiddag bezochten wij dus de expositie van de Vlaamse Primitieven - en dan speciaal de mooiste tweeluiken - in het KMSKA. De sfeer was enigzins plechtig, maar sommige diptieken mocht je zelfs aanraken zodat je ook de achterkant ervan kon bekijken. De ruimte waar de tweeluiken hingen en stonden was erg beperkt en het was er heel druk, dat was nogal van invloed op het kijkgenot. Sommige toeschouwers waren zo in de ban van hun audiotourguide dat ze weinig of geen rekening meer hielden met mensen die het graag zelf willen bekijken en beoordelen (met een gidsje in de hand). Die waren er gelukkig nog genoeg.
Natuurlijk moest er in Antwerpen ook gewinkeld worden, vast onderdeel voor ons van een weekend in deze stad. Voorlopig hebben wij weer even geen nieuwe kleren nodig, we zijn goed geslaagd.
En dan zijn er uiteraard nog de vele terrassen die wij niet konden weerstaan. Zo zit je bijvoorbeeld bij D'n Bengel heel erg lekker in de zon en heb je een fantastisch uitzicht over de Grote Markt. Daar was het erg druk, er stonden kraampjes van Oxfam en Fair Trade en er er werd fanatiek op djembé's getrommeld. Denk daar een lekkere kriek bij en je zit ook bij D'n Bengel.
Hieronder nog een aantal foto's van dit zonnige weekend.









Deze week op Station Mill: Mill versus Nieuwegein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten