zondag 9 september 2007

Huiswijn

Zaterdagavond, genietend van een lekker glas wijn, zit ik achter mijn pc om dit stuk op de weblog te zetten. De wijn die ik drink zou je onze huiswijn kunnen noemen, het is namelijk zelf 'geïmporteerde' wijn uit onze favoriete Cave de Bonnieux in de Zuidfranse streek de Lubéron. Lekker soepel wijntje, geschikt voor ieder moment.
Maar vanaf vandaag hebben we ook ándere huiswijn op de plank liggen! Een Spaanse melange van Garnacha en Tempranillo, die vol beloftes zit van zon en zomer. Of die beloftes ook waargemaakt worden, moet ik nog uitproberen. Geproefd hebben we de wijn nog niet. Het is ook niet om de smaak of de druivenmelange dat we deze wijn in huis hebben, maar simpelweg om het etiket! Bij de HEMA - of all places - is het tegenwoordig mogelijk om een eigen etiket op je eigen fles wijn te laten plakken. Dat leek ons een leuk idee voor ons aankomend familieweekend en we bestelden een aantal flessen met een oude familiefoto als etiket. Die wijn gaven we de naam Suite de Cerise mee - vrije vertaling van rij kers - en we hopen er vrijdag de broers en zus Rijkers mee te verrassen.
Omdat we het idee zelf in ieder geval heel leuk vonden, hebben we ook meteen een ánder etiket gemaakt. Daarop staat ons huis en die wijn heet dan Domaine Moulin Rouge (rode wijn uit Mill), leuk cadeau voor bezoek of als we zelf op visite gaan.
Het eerste bezoek heeft al een fles mee naar huis genomen, ze waren er heel enthousiast over. Dat bezoek kwam vanavond bij ons eten in het kader van het pre-promotiediner dat wij altijd voor een aankomende promovenda (het gaat deze keer dus om een vrouw) geven. Dinsdag is de grote dag voor doctor in spé van der Velden, dan mag ze haar proefschrift verdedigen. Maar vanavond zat ze samen met haar man bij ons aan tafel.
Het was nog een heel geregel deze keer om alles op tijd gekocht en gekookt te hebben, want vanochtend zaten we nog in Rotterdam. Gistermiddag reden we daar vanuit Utrecht samen heen, nadat ik de ochtend daarvoor al de meeste boodschappen bij ons in Mill had gehaald. In Rotterdam waren we een nacht te gast in de Golden Tulip Inntel, aan de voet van de Erasmusbrug. Terwijl Ger een lezing gaf voor de 7th Euroconference on Clinical Cell Analysis, ging ik me heerlijk te buiten in de Koopgoot. Want winkelen gaat prima in Rotterdam!
Voor 's avonds hadden we kaarten voor de nieuwe show van NUHR in het Oude Luxor Theater: Natuurlijke Selectie. Een prachtige show over een 'moeilijk' onderwerp: 'In ‘Natuurlijke Selectie’ kiezen de mannen van NUHR zélf hoe en met wie we verder moeten. Niet op basis van geloof, ras, afkomst of vermogen. De selectie zal worden gemaakt op basis van Nut. De Nieuwe mens is de Nuttige mens.' ("Het cabaret van NUHR vloert de tijdgeest en is geen amusement van een paar grapjurken bij wie je je verstand op nul kunt zetten." (Het Parool))
Het was een indringende show, serieuze dialogen afgewisseld met hilarische momenten. Licht en geluid dat op onverwachte momenten iedereen op deed schrikken, maar ook de bekende 'mannenhumor' van NUHR over vrouwen en vreemdgaan. Zelfs de bekende verwarring van Peter Heerschop over het wel of niet terugzetten van de klok bij het ingaan van de wintertijd, was mooi opgenomen in de show! NUHR bezoekt nog het hele seizoen diverse theaters in het land met deze show, als je de kans hebt, moet je zeker gaan kijken!
Meer informatie over NUHR op www.nuhr.net

Deze week op Station Mill: Brabant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten