zondag 16 september 2007

Morgen totaal ander weer


Wij hadden weer geluk! Voor het vierde jaar gingen wij in het derde weekend van september met de familie Rijkers een zonnig weekend weg. Twee keer in België, vorig jaar in Vaals en dit jaar in Overloon. We huren dan een aantal huisjes bij elkaar en beginnen op vrijdagavond samen in één daarvan. In het begin van de avond moet er natuurlijk bijgepraat worden, maar later op de avond wordt er meestal een muziekquiz gespeeld. Daarin hebben we al van alles gehad, maar dit jaar waren de opgaven erg origineel. Van 26 nummers moesten we, nadat ze stopten, raden of het verder ging met a - o - of oe. Soms wist je het, maar vaak moest er gegokt worden. Omdat onze leeftijden variëren van 10 tot 54, waren er veel verschillende muzieksoorten. Oude nummers, nieuwe nummers en evergreens.
Op zaterdagochtend wordt er gewandeld, gezwommen, midget golf gespeeld, boodschappen gedaan, of wat je ook maar wilt doen. Natuurlijk moet er ook uitgebreid samen koffie worden gedronken en worden er verder afspraken gemaakt om gezamenlijke activiteiten te kunnen ondernemen. Zo ging er een aantal mensen fietsen, anderen gingen naar het Zoo Park Overloon en weer anderen wandelden naar het centrum van dit plaatsje en zaten lekker op een terras in de zon. Niets moet, alles mag en het is leuk om samen met familieleden die je niet dagelijks ziet iets te ondernemen. Eigenlijk wordt het ieder jaar leuker! Ook de kleine kinderen worden groot en de neven en nichtjes trekken de hele dag met elkaar op.
Op zaterdagavond is er de traditionele barbecue waarvoor iedereen een bijdrage levert. Als alle magen vol zitten en het buiten te donker (en te koud) wordt, gaan we binnen verder met koffie en is het weer tijd voor een quiz. Dit jaar was er een leuke taalquiz, gebaseerd op het tv-programma 'Tien voor taal', met behoorlijk pittige vragen. Met behulp van een meegebrachte beamer werden de vragen op de muur geprojecteerd. We speelden het in 4 teams en we hadden onze handen vol met allerlei attributen: een leitje waar af en toe een antwoord op moest worden geschreven, een bordenwisser om dat antwoord uit te vegen, ook een krijtje dus, een scoreformulier met een pen én een toeter om snel te reageren op de teamvragen. Er waren vragen over stijlfiguren, spelling, spreekwoorden, woordbetekenissen enz. Voor de finale moesten de 2 spelers met de hoogste individuele score tegen elkaar uitkomen. Ze kregen 10 woordbetekenissen te raden. De winnaar scoorde met 1 punt verschil en had ze álle 10 goed. Het woord dat de beslissing bracht was 'halitofobie', zoek dát maar op als je de betekenis wilt weten!
Op zondagochtend moet iedereen eerst even bijkomen van de avond daarvoor, maar daarna gaan we weer zwemmen, fietsen, wandelen en wat iedereen maar wil.
Na een laatste uitgebreide koffiebijeenkomst (of een glas wijn, wat iedereen maar wil), wordt het langzaamaan tijd om de boel weer in te gaan pakken, de huisjes op te ruimen, het laatste serviesgoed weer in de juiste kastjes te zetten en afscheid te nemen. Maar niet nadat we de datum voor volgend jaar al in onze agenda's gezet hebben. Wáar we dan heen gaan, is van later zorg, maar dát we gaan is onvermijdelijk geworden. Véél te leuk, want in het derde weekend van september is het namelijk altijd mooi weer. Ergens daarboven zitten wat mensen dat te regelen voor ons, daar ben ik van overtuigd. En morgen? "Totaal ander weer" volgens het weerbericht na het journaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten