zaterdag 6 oktober 2007

Fietsen


Het moet maar weer eens gezegd: "Het valt niet mee om op gewicht te blijven". Vorig jaar viel ik in ruim een half jaar 14 kg af, deels door verstandiger te eten en deels door stevige oefeningen onder begeleiding van body styling specialistes. Het verstandig eten bleef ik doen, maar de sessies bij body styling heb ik inmiddels beëindigd. Niet omdat ik er genoeg van had, maar vooral omdat ik er niet meer genoeg tijd voor kon vrijmaken. Mijn gewicht bleef nog een hele tijd constant en ik deed thuis braaf en regelmatig mijn oefeningen. Tot het zomer werd en ik in korte tijd eerst 2 kg extra mee terugbracht uit Maleisië en daarna in Frankrijk er ook nog eens 2 kg bijsmulde. Sinds eind augustus ben ik daarom weer heel fanatiek aan het fietsen. Iedere ochtend sta ik een uur eerder op en klim op mijn fiets. Dat klinkt erger dan het is, want ik zet er gezellig de tv bij aan en zit gewoon binnen op mijn speedbike. Na het fietsen loop ik naar beneden waar dan net de krant in de bus is gevallen en neem al lezend even de tijd om uit te zweten. Tot slot doe ik nog wat oefeningen (inderdaad, nog steeds dezelfde van body styling) en daarna begint gewoon de dag met douchen, hond uitlaten en de verdere sleur van de dag. In ieder geval ben ik dan goed wakker!
Maar afvallen lijkt absoluut niet meer te lukken, ik blijf slechts met heel veel moeite 'op gewicht'. Ik zou nóg verstandiger kunnen gaan eten, maar eerlijk gezegd heb ik daar niet echt zin in. Wij houden van lekker en gezond en zijn ons heel bewust van wát we eten met veel vis en verse groente, weinig vet en niet teveel tussendoortjes. Gewoon gezond-verstand-eten dus. Zo af en toe permitteren we ons wat extra's, bijvoorbeeld uit eten in een goed restaurant of een afhaalmenu van de plaatselijke Chinees. Voor mijn gevoel kan dat allemaal, áls ik maar trouw blijf fietsen. Het zou echter goed zijn als mijn bewegingspatroon een impuls zou krijgen, zodat de kans op gewichtsverlies wat toe gaat nemen. Vanaf volgende week zou dat zomaar kunnen gebeuren.
Vanmiddag hebben wij namelijk voor allebei een racefiets besteld bij Empella Fietsen in Erp. Daar gaan ze voor ons een op maat gemaakte fiets samenstellen, een Bianchi (BIANCHI uit Italië is het legendarische merk waar de wielrenner Fausto Coppi groot mee is geworden) met aluminium frame met carbon voorvork, een recht stuur en met een Shimano derailleur. Volgende week zaterdag kunnen we ze al ophalen. Ik heb me voorgenomen om, als het weer het toelaat, iedere week minstens één keer een flinke fietsrit te maken. De dagen dat ik er niet aan toekom, blijf ik gewoon op mijn speedbike trainen. Hard fietsen is leuk, maar dan wel zonder hellingen, want daar houd ik niet van.
Ger wel, die gaat met zijn nieuwe fiets oefenen voor dé beklimming van zijn leven. Die staat voor a.s. zomer gepland, dan wil hij met 2 zonen de Mont Ventoux opfietsen. Dat zal hard trainen worden, in de omgeving van Berg en Dal om te beginnen. Later zal dat meer Zuid-Limburg of de Ardennen worden, met als letterlijk hoogtepunt in juli 2008 de Mont Ventoux. Wij hebben voorlopig heel wat kilometers voor de boeg, ieder met ons eigen doel, maar allebei op onze eigen Bianchi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten