zondag 14 oktober 2007

Joe Cocker en een spoorloze boekhouder

Wat hebben Joe Cocker en een door ons verzonnen, spoorloze boekhouder uit Mill met elkaar te maken? Zo op het eerste oog helemaal niks, maar ze bepaalden allebei wél onze week!
Een week die op zich rustig begon bij de kleuters in groep 1/2, maar waarvan het einde nogal hectisch was.
Om er de chronologie enigszins in te houden, begin ik dan ook met een kort verslag van het concert van Joe Cocker op 12 oktober in AHOY. Maanden geleden hadden we er al kaarten voor besteld en vrijdag was het dan eindelijk zo ver dat we deze poplegende konden beluisteren én ook niet onbelangrijk bij deze man: dat we hem in levende lijve konden zien optreden. Met zijn spastische bewegingen en zijn krachtige stem is hij eeen van de karakteristieke iconen van de muziek van de jaren 60 en 70 uit de vorige eeuw. En nog steeds, op 63-jarige leeftijd, krijgt hij een bijna vol AHOY 'plat'. Het dak ging er niet af, maar gezien de gemiddelde leeftijd van de bezoekers (die ongetwijfeld iets te maken heeft met de leeftijd van Joe zelf) was het een 'dolle' boel. Met zoveel bekende muziek kon er natuurlijk uit volle borst worden meegezongen en onder regie van de zanger, nam het publiek zelfs sommige gedeeltes voor haar rekening.
Klassiekers als 'You're so beautiful', 'Unchain My Heart', 'With A Little Help From My Friends' en 'Summer in the City' brachten oude tijden tot leven. Ook een van de weinige eigen nummers van Joe Cocker, 'N'Oubliez Jamais', werd grotendeels meegezongen.
Het was een belevenis om deze rasartiest live mee te mogen maken!



Op de verjaardag van Ger, zaterdag 13 oktober, hadden we andere dingen aan ons hoofd. Al in de zomer waren we met de voorbereidingen begonnen van een spannend spel dat op deze avond gespeeld werd. Voor het derde jaar op een rij organiseerden wij in plaats van een traditioneel feest een avond vol raadsels en verrassingen. Voor de familie was het dan ook geen rustig bezoek met koffie en koek, maar hard werken om de oplossing te vinden van 9 moeilijke vragen en opdrachten. Het thema van de avond was het verhaal dat een ex-boekhouder van de plaatselijke Rabobank vermist wordt. De aanwezige gasten moesten zijn geheime e-mail adres proberen te achterhalen, zodat de man op te sporen was.
Het gezelschap werd in 6 groepen verdeeld en overal in huis werd gesteund en geklaagd omdat de vragen zo moeilijk waren. Gelukkig bleek geen enkele vraag zó moeilijk te zijn dat niemand de oplossing kon vinden. Uiteindelijk waren er zelfs een aantal groepen die het juiste adres hadden gevonden, zij kregen per direct een reply met de boodschap: "Het is gelukt! Hartelijk gefeliciteerd! Door deze mail naar het juiste adres te sturen, hebben jullie de puzzel van vanavond correct opgelost."
Na afloop werd er nog lang nagepraat en natuurlijk waren de 'klachten' van de verliezers niet van de lucht. Alles in het goede, we kunnen allemaal terugkijken op een leuke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten