zondag 28 oktober 2007

Geen proloog, wel vakantie

Geen proloog in 2008 voor de Tour de France. Dit bericht zat er al een paar weken aan te komen, maar sinds gisteren is het definitief. Wat moeten wij nu met onze traditie van jaren om naar de Proloog te gaan? Behalve op het wielrennen, verheugen wij ons ook altijd weer op het gezamenlijke weekend eens per jaar. Nu het tourschema bekend is, konden we onze plannen eindelijk daarop gaan aanpassen. Geen proloog betekent in ieder geval niet dat we het begin van de Tour niet mee zullen maken. Vorig jaar dachten we nog dat we naar Brest af zouden moeten reizen, omdat daar de start van de Tour de France 2008 zal zijn. Maar nu blijkt dat de eerste etappe daar alleen maar vertrekt om 195 km verder in Plumelec te eindigen. Allemaal erg plat langs de Bretonse kust. Op zondag en maandag ook zulke korte etappes door het vlakke land, maar op dinsdag een tijdrit in Cholet. Dat hebben we nu als uitgangspunt genomen en ergens halverwege tussen deze plaats en de aankomstplaats op woensdag - Châteauroux - hebben we nu een huis gehuurd (in Lussac-les-Chateaux). Daar verblijven we een hele week zodat we een aantal etappes mee kunnen maken. Een prima oplossing en zo blijft onze traditie toch bestaan.

De week daarna vertrekken wij dan met ons gezin verder naar het zuiden, naar Caseneuve (bij Apt) in de Provence. Daar zal letterlijk een hoger doel bereikt moeten worden, want in die week zal de Mont Ventoux bedwongen worden. Althans dat is het streven van Ger en de 2 jongste zonen. Gelukkig is er bij het huis ook een heerlijk zwembad en in de Provence schijnt altijd de zon...
Beide huizen zijn online geboekt bij Eurorelais, probeer het hier ook eens: in een paar klikken ben je verzekerd van een perfect vakantieverblijf! (In de rechterkolom op deze blog staan nog meer mogelijkheden om te boeken)

Dat was even dromen over de zomer van 2008 op de laatste dag zomertijd 2007. Voordat we de koude, donkere periode in gaan een zonnige vakantie boeken is voor mij altijd een heerlijke bezigheid. Dan heb ik de komende tijd iets om naar uit te kijken als ik last krijg van mijn milde winterdepressies: twee heerlijke weken Frankrijk in prettige huizen met grote tuin en zwembad.

Dit weekend staat verder in het teken van 'het boek' van Ger. Maandag moet alles bij de uitgever zijn en daarvoor moet er nog van alles gebeuren. Zo haalden wij vandaag een pokkenbriefje bij een familielid die nog een mooi origineel exemplaar bezat. Dat briefje wordt als illustratie in het boek opgenomen. (Mooie bijkomstigheid is dat het briefje in 1927 ondertekend is door de legendarische huisarts Hendrik Wiegersma.)
Ook moeten er nog wat foto's opnieuw worden gemaakt en bewerkt en Ger zal nog alle zeilen bij moeten zetten om alle teksten op tijd af te hebben.

Vannacht een uur extra, ik zal om 3 uur niet opstaan om de klok een uur terug te zetten. Maar morgenochtend is het dan wel zo prettig dat het minder laat is dan ik dacht.

Deze week op Station Mill: Geen woonboten in Mill

Geen opmerkingen:

Een reactie posten