zondag 16 maart 2008

CCC Inc.


Het komt niet meer zo heel vaak voor, maar als je geluk hebt kun je anno 2008 live genieten van CCC Inc. Héél lang geleden (1967) begonnen ze in Amsterdam (CCC staat voor Capital Canal City) en in 1969 zijn ze in het zuidelijke Neerkant beland.
Het is in die tijd dat wij voor het eerst van ze hoorden. Vanaf 1970 traden ze regelmatig in deze omgeving op en dat zorgde altijd voor bijzondere avonden. Ze hadden net hun eerste single uitgebracht (Green Green Happy Home/Little Willy) en hadden tussen de groten der aarde gestaan op het hoofdpodium van Kralingen (Jefferson Airplane, The Byrds en Pink Floyd). Tot 1974 hielden ze dat sfeertje vast en wij maakten er graag deel van uit.
Nu in 2008, bijna 40 jaar nadat we met hun muziek kennismaakten, treden ze weer af en toe op. Vanavond was dat in De Pul in Uden en daar moesten wij bij zijn!
Eerst gingen we eten bij tante Pietje, een leuke bistro op loopafstand van de zaal. Op aanraden van de serveerster, die volgens ons oordeel heel goed tante Pietje zelf geweest zou kunnen zijn, dronken we een prima Puglia. Rode wijn uit Sicilië met de warme smaak van Zuid Italië. Het was gezellig druk bij tante, maar we konden vlot dooreten en gingen voor ons gevoel ruim op tijd naar De Pul.
Maar CCC was nog beter op tijd dan wij en zelfs al begonnen met hun optreden. Om half 9 hadden ze al 3 nummers gespeeld, we werden bij binnenkomst meteen overrompeld door hun muziek.
Daar stonden ze dan - Ernst Jansz, Jan Hendriks, Jaap van Beusekom, Joost Belinfante en Huib Schreurs. Mét wasbord, autoharp, viool en natuurlijk de mondharmonica's helemaal compleet om ons een avond te vermaken.
Bekende nummers volgden elkaar snel op en het plezier van de muzikanten sloeg over op het publiek. Met je ogen dicht waande je je 35 jaar terug in de tijd! Die stemmen, echt net zoals vroeger. De koppen wel wat ouder, maar met dezelfde vrolijke uitstraling die een optreden van CCC zo onvergetelijk maakte.
Het publiek bestond voornamelijk uit mensen rond de 50, met een enkele uitzondering van een paar jaar jonger. Het waren geen oude hippies, maar gewoon mensen die met hun tijd mee waren gegaan. Gelukkig.
Ook de humor van vroeger ontbrak niet, want bij een optreden van CCC was er altijd wel wat te lachen. Zo ging het vanavond ook: Joost Belinfante die het Doe Maar nummer Nederwiet niet alleen voortreffelijk inleidde, maar het ook op komische wijze vertolkte. Jaap van Beusekom die zijn kenmerk - de autoharp - liefdevol omarmde zodat het nog beter klonk. Ernst Jansz die de geheime adoratie van zijn zus voor Pat Boone verklapte.
Het was gewoon léuk om die jongens weer met elkaar te zien spelen en het allerleukste was dat het nog steeds geweldig klonk.
Hieronder een klein fragment van Nederwiet:


En hieronder Jaap van Beusekom op de autoharp (Diggy Liggy Loo):


Klik hieronder op de linkjes voor meer CCC muziek!
Little Maggie
Midnight Special
Old Joe Clark

Nog meer over deze band op www.cccinc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten