zaterdag 22 november 2008

De Dijk


We hadden er al lang naar uitgekeken, maar vrijdag was het dan eindelijk zover. Het concert van De Dijk in De Vereeniging in Nijmegen waar we met een groep van 6 vrienden naar toe zouden gaan. Het was een koude, winderige dag en toen ik 's middags eerst nog naar Deurne reed, rolden de afgewaaide takken over de weg. Vooral tussen De Rips en Milheeze, die prachtige weg die door het natuurgebied De Stippelberg voert, was het echt herfst.
Aan het einde van de middag was het iets rustiger weer geworden, maar het leek nog kouder dan eerder op de dag. Dat was goed voelbaar toen we op het station in Cuijk op het boemeltje naar Nijmegen stonden te wachten. Op een tijd dat we het helemaal niet verwachtten, kwam dat treintje er al aan. Was het de vorige met vertraging of klopte de dienstregeling niet helemaal? Voor ons was dat niet belangrijk, wij konden gewoon instappen en hadden zelfs nog een zitplaats!
Vanaf het station in Nijmegen liepen wij via de Van Oldenbarneveldtweg en de Stijn Buisstraat naar de St. Annastraat. Daar hadden we afgesproken in Café St. Anneke met de rest van het gezelschap. Tenminste als iedereen in Nijmegen zou arriveren voor het tijdstip dat we bij de nabijgelegen pizzeria een tafel geboekt hadden. Voor de helft van onze groep lukte dat, de anderen zagen we pas toen we al aan tafel zaten. In verband met de aanvang van het concert moesten we een beetje opschieten met eten.
We kwamen tijdens het voorprogramma (Meneer van Zanten) aan in De Vereeniging. Mooi op tijd voor De Dijk dus, we hadden zelfs nog tijd om eerst koffie te drinken en daarna een redelijke plek in de zaal op te zoeken.
Om 5 over half 10 was het zover: De Dijk met Huub van der Lubbe in strak wit colbert begon aan een geweldige show. Nieuwe nummers van de cd 'Brussel' werden afgewisseld met eerdere successen zoals 'Ik kan het niet alleen' en 'Als het golft', 'Binnen zonder kloppen' en nog veel meer. Voor veel fans aanleiding om uit volle borst mee te zingen, de sfeer werd er alleen maar beter door! Want ondanks de 'moeilijke' akoestiek van De Vereeniging (in de volksmond ook wel een galmbak genoemd) klonk De Dijk fantastisch.
Na afloop bleef de muziek nog lang nagalmen in ons hoofd en dat was helemaal niet erg!
Voor prachtige foto's van de avond, zie www.jalomist.com.

2 opmerkingen:

  1. Het was inderdaad prachtig in 2008!
    Intussen al veel meer gezien en gehoord, ook van De Dijk.
    Maar wie is 'High Tea Den Bosch', heb je ook een naam?
    Groeten van Riky

    BeantwoordenVerwijderen