maandag 1 december 2008

Groeten uit Parijs

Versailles
(klik op de afbeelding om naar het fotoalbum te gaan)

Na een enerverende week, waarin enerzijds veel werk en anderzijds verdriet, vertrokken wij vrijdagmiddag voor een weekend naar Parijs. Enkele weken geleden besloten wij dit jaar tóch nog een weekend naar Parijs te gaan i.v.m. de speciale tentoonstelling van Jeff Koons in Versailles. Dat vonden wij zo bijzonder, dat wilden we perse zien.
Vrijdagavond om half 6 vertrok de Thalys vanaf Antwerpen Centraal en om half 8 stonden wij op Gare du Nord in Parijs. Een kwartier later konden we al inchecken in hotel Libertel Gare du Nord Suede aan de Boulevard de Magenta. Gemakkelijk dichtbij en nadat we onze bagage in onze kamer hadden achtergelaten, gingen we op zoek naar een leuk restaurant in de directe omgeving. Dat vonden we aan dezelfde Boulevard de Magenta in de vorm van een kleine pizzeria. Zelf niet zo'n liefhebber van pizza's, bestelde ik een kalfsmedaillon met huisgemaakte frieten. Die laatste waren bijzonder lekker, échte aardappels die niet te hard gebakken waren, maar wel een goudbruin korstje hadden. Héérlijk.
De volgende ochtend gingen we op tijd met de trein (RER) naar Versailles, dat duurde vanaf Gare du Nord nog zo'n 40 minuten. Vergeleken bij de afstand Antwerpen - Parijs was dat een behoorlijk lange tijd, maar volgens ons wel de snelste manier om er te komen.
In Versailles aangekomen was het nog 5 minuten lopen naar het kasteel, we hoefden alleen maar de massa te volgen. De expositie van Jeff Koons was op zijn zachtst gezegd bijzonder, maar op de een of andere manier misstonden zijn objecten helemaal niet tussen de overdaad van Lodewijk XIV! Naast het pronkstuk van Versailles - het bed van de Zonnekoning - stond de grote vaas met kunstbloemen van Koons helemaal op zijn plaats. In de spiegelzaal reflecteerde Koons' Light Blue Moon alsof die er altijd aanwezig was geweest. Wij konden het wel waarderen...
Terug in Parijs hebben we geluncht bij 'Le Chat Qui Pêche' in St. Michel in de Rue de la Huchette, nog steeds een erg leuk stuk van Parijs. 's Avonds zijn we naar de trendy wijk Bastille gegaan voor het diner. Bij een Corsicaans restaurant (BarBat) in de Rue de Lappe hebben we heerlijk gegeten. Natuurlijk hebben we ook nog even van de sfeer geproefd in Beaubourg (Koffie bij Le Cavalier Bleu) en op Montmartre (lunchen bij l'Ecrin). Wij hebben weer zoveel mogelijk uit ons weekend Parijs gehaald, maar zijn er zeker nog lang niet klaar! Als het weer wat beter wordt, ergens in het voorjaar, verzinnen we wel weer een reden om terug te gaan.

Eerder deze week schreef ik al over het overlijden van Arthur Denkelaar op mijn Volkskrantblog: Station-Mill. Wie daar nog over wil lezen, kan doorklikken naar Een abnormale schoolweek en Dag Arthur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten