zaterdag 24 januari 2009

Bossche Koek

(klik op deze tekst om de historie echt te kunnen lezen)

Wat is het toch een leuke stad, Den Bosch. Aangemoedigd door een e-mail van A.R.T., waar de jassen nu voor € 40 de deur uitgaan, togen wij weer naar onze toekomstige domicilie. Voor een koopje - wat overigens niet doorging, want jassen in mijn maat en naar mijn gading waren er niet meer - en voor een lekkere lunch. En passant konden we dan uitkijken naar cadeaus voor de twee jarigen die we morgen gaan feliciteren. Onderweg en tijdens de lunch bij het piepkleine eethuisje 't Opkikkertje verzonnen we alvast allerlei dingen waarvan we zeker wisten dat we ze toch niet gingen kopen. Dat is altijd het gemakkelijke deel als je een cadeau voor iemand zoekt, keus genoeg in niet geschikte of zelfs totaal verboden ideeën. Kom echter maar eens op een wel bruikbaar idee, dat valt in de regel nogal tegen. We besloten na het broodje 'Zoete Lieve Gerritje' dan ook om gewoon de Vughterstraat in te lopen en dan zouden we wel zien. We waren het er in ieder geval roerend over eens dat het deze keer niet wéér een verantwoord boek moest worden.
In de Verwénstraat (terechte bijnaam van de Vughterstraat) passeerden wij eerst allerlei zaken waar we niks bij voelden, zelfs De Slegte lieten we links liggen want géén boek is dus ook niet een boek van De Slegte. Geen gadgets uit Computerland en geen glaswerk van Harperink. Maar bij Barrique, daar was het deze keer raak. Binnengelokt door de originele Bossche Koek, zagen we een ruim assortiment té lekkere dingen. Daar konden wij een keuze maken! Alhoewel in hetzelfde thema, namelijk 'lekker', hebben wij nu twee verschillende tasjes vol cadeaus met daarbij voor ieder ook nog een originele Bossche Koek. Als dat niet in de smaak valt! Aan de overkant hebben we er bij de Wereldwinkel nog voor allebei een toepasselijke kaart bijgekocht, wij kunnen morgen naar het feest.
Omdat we nu tóch in de buurt waren en natuurlijk ook omdat het wel leuk is, gingen we nog even bij Persoons binnen. Dé carnavalswinkel van Den Bosch.

(uit de Weekkrant/Stadsblad van 's-Hertogenbosch:
==========================================================
's-HERTOGENBOSCH - Carnavalswinkel Persoons is al bijna 50 jaar een begrip in 's-Hertogenbosch. Ook dit jaar wordt er rond carnaval weer flink verkocht.
"Het is absurd druk in de winkel", vertelt Hans Persoons, vader van huidig eigenaar Rob Persoons. "Wij zijn maar één periode per jaar geopend en dat is voor, tijdens en na carnaval. Het is dan gewoon alle hens aan dek", legt Hans uit. Carnaval begint dit jaar extreem vroeg en dat merken ze bij Persoons ook. "We zijn al vanaf 2 januari open. Daarom hebben we al heel vroeg moeten opbouwen"....
...Persoons is gericht op carnaval in 's-Hertogenbosch en daarom blijft de Oeteldonkse kikker een populair item. "Al wat met die kikker te maken heeft hebben we. We hebben wel 125 verschillende soorten kikkers."

Persoons
Vughterstraat 38
5211 GJ 's-Hertogenbosch
==========================================================

Wij zijn nu ook helemaal klaar voor carnaval, we gingen tenslotte heel vrolijk deze winkel uit. We wonen dan nog wel niet in Oeteldonk, maar we voelen ons er al behoorlijk thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten