donderdag 26 november 2009

Groeten uit Sydney

(Darling Harbour Sydney)

Terwijl ik dit schrijf, ben ik al lang aan de donderdag begonnen. Nederland ligt net in bed, maar hier is het al 11 uur 's ochtends. Omdat het tijdverschil zo groot is, kun je er gewoon niet aan toegeven en is er van een jetlag nauwelijks sprake. Het helpt niet om een beetje bij te slapen, de tijden lopen gewoon te ver uit elkaar. Gewoon meedraaien met het ritme van de dag waar je bent, helpt in ieder geval voor mij het beste.
Het is wel de meest gestelde vraag, zowel door de thuisblijvers als door de mensen hier. Iedereen maakt zich druk over onze jetlag, behalve wij dus. Het is inderdaad wel een beetje onwezenlijk dat we bijvoorbeeld een hele dag gemist hebben, maar die halen we op de terugweg wel weer in! In het vliegtuig slapen valt niet mee, maar af en toe een beetje doezelen helpt de ergste vermoeidheid te bestrijden. Verder hoef je ook niet veel te doen, zo'n vliegreis doe je toch eigenlijk in de spaarstand wat je energieverbruik betreft.

Dat ligt wel wat anders voor het verblijf zelf, dan is het volle kracht vooruit en zoveel mogelijk doen, zien en genieten. Want behalve voor werk, zijn wij hier natuurlijk ook voor ons plezier. Ons motto is dan ook: als we er toch zijn, willen we ook zien waarom het er de moeite waard is. In Brisbane was dat duidelijk de Brisbane River en de fraaie city. Veel moderne architectuur, vooral de vele bruggen zijn daar voorbeelden van. Opvallend is ook dat er heel veel prachtige bruggen aangelegd worden die speciaal voor voetgangers en fietsen zijn, dat geldt trouwens ook voor de nieuwe bruggen in Sydney.

Op dit moment zijn we in Sydney, ik gebruik de meeting om dit stukje te maken. Mijn echtgenoot heeft net zijn presentatie succesvol afgesloten en de volgende spreker is nu bezig. Hij heeft het o.a. over Prevenar®, het vaccin dat onlangs in Nederland voor enige onrust zorgde omdat er misschien iets mee aan de hand was. Niks meer over gehoord trouwens, het is ook erg onwaarschijnlijk dat er door dit vaccin zuigelingen overlijden. Voor Onderzoeksgroep MINOES heb ik in het verleden een website gemaakt over een onderzoeksproject met Prevenar®.
Vandaag zitten we dus de hele dag binnen, lekker koel met de airco aan terwijl het buiten over de 30oC is. De Luminex® Multiplexing Technology Meeting duurt tot ver in de middag en vanavond 'moeten' we met de organisatie en andere sprekers mee uit eten. We gaan naar een BYO restaurant. BYO betekent 'Bring Your Own' en dat wil zeggen dat je zelf je (alcoholische) dranken mee kunt brengen. Er is al discussie geweest over welke 'fine wines' op tafel zullen komen als we vanavond eten in een 'Exquise French Restaurant'. Ongelooflijk dat een echt goed Frans restaurant de eer niet aan zichzelf wil houden en het toelaat dat er wijnen op tafel komen die ze zelf niet kunnen aanbevelen...
Morgen is er een bijeenkomst in het St. George's Hospital en daarna hebben we nog anderhalve dag voordat we zaterdagavond om 21.45 uur weer vertrekken uit Sydney. Lees onze verhalen op onze reislog!

1 opmerking:

  1. wat een mooie blauwe lucht!
    Hier is het grijs en nat, bovendien waait mijn keet bijna weg, wat een herrie!
    gr Anny

    BeantwoordenVerwijderen