vrijdag 20 augustus 2010

Afwisseling genoeg

Toen ik vanochtend mijn dagelijkse sinaasappels stond uit te persen, bedacht ik hoe bijzonder deze week eigenlijk is. Wij 'doen maar', hebben bijna iedere dag wel iets speciaals en vinden dat meestal nog heel gewoon ook.

Neem nou bijvoorbeeld de laatste dinsdag toen ik naar Den Bosch ging om te lunchen met een lieve vriendin uit de Verenigde Staten, haar dochter en haar zus. Deze vriendin is me heel dierbaar, ook al zie ik haar hoogstens eenmaal per jaar. Precies een jaar geleden was dat bij haar thuis in Park City (Utah), maar omdat haar ouders in Nederland wonen, komt het vaker voor dat we elkaar hier ontmoeten. Een paar jaar geleden was ze al eens in Mill geweest en nu vonden we het leuker om elkaar ergens in een stad te ontmoeten. Zo konden we nog even winkelen op verzoek van haar dochter en hadden toch de gelegenheid om flink bij te praten. We boften enorm, want precies díe dinsdagochtend was er een uur voordat we op station 's Hertogenbosch afgesproken hadden een bommelding geweest en de treinen reden net weer op tijd toen zij vanuit Eindhoven vertrok. Ik had mijn auto in Oss geparkeerd - dat is sneller dan het centrum van Den Bosch in rijden, parkeren en naar het station lopen - en ook daar was net het treinverkeer weer op gang gekomen.

Op donderdag wachtte er alweer een leuke dag. Voor een bespreking met een collega/vriendin uit Graz (Oostenrijk) moesten we 's middags in Amsterdam zijn en werden 's avonds door een wederzijdse zakenrelatie uitgenodigd voor een etentje bij Brasserie Harkema aan de Nes. Dat was lekker, maar het hoogtepunt van de avond was het tochtje daarna! Met een open sloep voeren we door de Amsterdamse grachten naar het IJ waar we - samen met 100-en andere bootjes - tussen alle tall ships doorvoeren en zo Sail Amsterdam wel op een heel aparte manier beleefden. Onze stuurman en eigenaar van de boot loodste ons met vaste hand overal tussendoor en wij hoefden alleen maar te genieten. Geweldig.


En dan morgen nog. Onze jaarlijkse potluck belooft nu alweer een fantastische dag te worden. De weersvoorspelling is beter dan ooit en er hebben zich weer veel mensen met enthousiasme aangemeld om erbij te zijn. Wij hebben al de hele week genoten van de voorbereidingen en alle mails en telefoontjes die we kregen met vragen en leuke berichten.
Vandaag hebben we de tent opgezet; dit keer niet om ons te beschermen tegen de regen, maar het geeft toch wat meer intimiteit en bovendien creëren we zo de hoognodige schaduw. We hebben (veel) boodschappen gedaan en vast van alles klaargezet.
Morgenochtend de laatste dingen uit de berging halen en de tafels dekken, het eten en drinken klaarzetten en dan wordt het gewoon weer net zo gezellig als al die andere jaren hiervoor dat wij zo enorm genoten hebben van onze jaarlijkse traditie: Potluck@Riky's!

Deze week op Station Mill: Wil Mill een nieuw centrum?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten