zondag 11 maart 2007

Stippelberg

Vanmiddag maar meteen de daad bij het woord gevoegd. Het was zo'n mooi weer, dat moest gevierd worden. Eén van de mooiste natuurgebieden in onze omgeving is de Stippelberg tussen De Rips en Milheeze. Zomer, herfst, winter of lente, het is daar altijd prachtig.
"Sinds 1993 beheert Natuurmonumenten het gebied. De vereniging creëert open plekken in het bos waar inheemse soorten als lijsterbes, berk, beuk, winter- en zomereik kunnen ontkiemen. Oude, dode bomen blijven liggen en vormen een bron van leven voor paddestoelen, mossen en insecten.
In het oostelijk deel van de Stippelberg liggen enkele restanten heide. Om te voorkomen dat alle heide verdwijnt, grazen hier Schotse hooglanders." (Bron: www.natuurmonumenten.nl)
Wij gingen vanmiddag samen met de hond een flink stuk wandelen in dit mooie bos. Ik weet niet wie er het meest genoten heeft: de hond die de benen onder haar lijfje uitrende en alle takken het liefst mee wilde nemen of Ger die het niet kon laten om in de uitkijkpaal bij 'den blekken immer' te klimmen! Zie hieronder een paar foto's:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten