dinsdag 1 januari 2008

Ici Paris


Onze drie dagen Parijs zitten er weer bijna op. Een aantal dingen die we ons voorgenomen hadden, zijn niet gelukt. Ten eerste wilden we een bezoek brengen aan het Museum Antoine Bourdelle, waar op dit moment een tentoonstelling is van Henry Moore. Helaas was het museum op maandagen én op zon- en feestdagen gesloten, zodat er voor ons geen mogelijkheid meer was om te gaan. Toen besloten we om dan toch maar naar Centre Pompidou te gaan op Nieuwjaarsdag, alhoewel we daar al ooit eerder een uitgebreide expositie van Giacometti bezochten. Hoe wrang was het om te ontdekken dat het museum op dinsdagen gesloten is. Het duurde ook even voordat wij beseften - we zijn sinds kerstmis 'de tel' al kwijt - dat het vandaag dinsdag is (op een bord stond dat Centre Pompidou alle dagen open is behalve 'le mardi' et le 1er Mai).
Toen zijn we naar het Salvador Dali museum gegaan op Montmartre (vlakbij de Place de Tertre), daar hadden we andere jaren al eens aan een gesloten deur gestaan. Een klein museum op particulier initiatief, maar de moeite waard.
Verder hebben we deze dagen weer volop genoten van de drukte, de mensen, het eten en vooral de Parijse sfeer.
Gisteravond op de Champs Elysees was het weer behoorlijk druk en op de terugweg naar het hotel hebben we nog verschillende mensen Bonne Année kunnen wensen.
Kijk voor de foto's in het fotoalbum op Picasaweb:
Parijs Oud en Nieuw 2007/2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten