zondag 11 mei 2008

Jazz, bijkletsen en fietsen in Limburg


Was ik vorige week de tel al kwijt, ik geloof niet dat ik die deze week helemaal heb teruggevonden. Het begon maandag alwéér met iets wat op een vrije dag leek. Dat klinkt een beetje moeilijk, maar dat is wel het gevoel dat ik erbij had. Weliswaar leek men om ons heen gewoon te werken, de winkels waren (gelukkig) open en er lag 's ochtends een krant op de mat. Maar wat uiteindelijk ons 'vrije-dag-gevoel' compleet maakte: de wekker ging niet om 6 uur want mijn echtgenoot bleef thuis.
Gelukkig volgden daarop een aantal normale werkdagen, maar door het zomerse weer leek het toch verdacht veel op vakantie. Wat een zonnige dag doet met ons mensen, wordt duidelijk als je op een gewone ochtend boodschappen gaat doen in het dorp. Op woensdagochtend bijvoorbeeld, als het markt is in Mill, zie je overal mensen samen lachen en praten. Alsof niemand haast heeft, want eenmaal buiten wil iedereen zo lang mogelijk genieten van de zon. Iedereen loopt weer in zomerse kleuren en je kunt lekker zonder jas naar buiten. Het straatbeeld wordt er een stuk vrolijker van.
En het mooie weer houdt aan. Wat zijn we toch een bofkonten, want we hoeven er helemaal niks voor te doen! Behalve ervan genieten dan.
Aan het eind van de week hebben we al weer een lang weekend voor de boeg.
Zaterdagochtend zijn we druk bezig geweest met inkopen doen voor onze barbecue op maandag.
In ons gezin is het eigenlijk traditie dat pa met de zonen
op Goede Vrijdag gaat fietsen in Zuid Limburg en dat we daarna met het hele gezin ergens gaan eten. Maar omdat het dit jaar op Goede Vrijdag extreem koud was, is de jaarlijkse fietsdag 2008 verplaatst naar 2de Pinksterdag. Dat blijkt achteraf een hele slim zet te zijn geweest, want beter weer kun je je nauwelijks wensen. Na het fietsen gaan we dan ook niet uit eten, maar thuis barbecueën.
Zaterdagmiddag gingen we al vroeg naar Den Bosch. We hadden daar 's avonds een eetafspraak met 'de meiden van HOMIJ' en natuurlijk met hun mannen. Dat is altijd heel gezellig, want ook al werk ik daar al lang niet meer, de band met elkaar lijkt blijvend te zijn. Omdat we ook nog wat boodschapjes moesten doen en uitgebreid van de zon wilden genieten op een Bosch terras, waren wij 's middags al op tijd naar de grote stad vertrokken. We vielen met onze neus midden in de boter: 'Jazz in Duketown' zorgde voor een nóg gezelligere sfeer dan we al van Den Bosch gewend zijn. Overal podia waar jazzbands optraden en natuurlijk overal vrolijke mensen. Wat is het ook een leuke stad, dat 's Hertogenbosch, en natuurlijk niet alleen als het mooi weer is. Alhoewel dat wél helpt!
's Avonds hebben we heerlijk gegeten (en veel bijgekletst) bij Bellagio in de Kruisstraat. We hadden gereserveerd voor binnen, en alhoewel we dat bij aankomst eigenlijk wel jammer vonden, merkten we bij het weggaan dat dat achteraf gezien maar goed was ook! Schuin tegenover het terras van Bellagio was namelijk óók een podium waar een band optrad en hoe leuk dat ook was, van bijkletsen was buiten waarschijnlijk niet zo veel gekomen! Maar nu zijn we weer helemaal van elkaars wel en wee op de hoogte.
Vandaag hebben we alleen van de zon genoten! Gewoon van de extra dag gebruik gemaakt om helemaal niks te doen. Dat voelt ook wel een keer heel erg goed.
Op dit moment, zondagavond, is het weekend nóg niet afgelopen. Morgen weer een hele dag genieten van het mooie weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten