zaterdag 24 mei 2008

Volop beweging


Deze week had zomaar 5 hele werkdagen, alles weer gewoon bij het oude. Alhoewel ik eigenlijk niet precies weet wat een 'gewone' week inhoudt. Er is bij ons altijd wel iets wat voor afwisseling zorgt. Dat kan concreet zijn in de vorm van een evenement of reis, maar dat kan ook iets zijn waar we vooral in ons hoofd druk mee bezig zijn.
Deze week had van allebei wel iets. Allereerst moest er natuurlijk gewoon gewerkt worden. Zowel thuis op kantoor als op school. Dat laatste was al weer een hele tijd geleden, maar gelukkig liet mijn agenda het weer toe. Op school waren ze er blij mee en ik vond het ook een welkome afwisseling op het vele werk achter de pc van de laatste tijd. Over de biologieles op school schrijf ik deze week op Station Mill.

Mijn echtgenoot was de halve week in Montreux voor een bijeenkomst van ILSI Europe. Dat zorgde op zich ook al voor afwisseling: minder aanspraak en meer 'huis'taken voor mij. Die taken vielen trouwens wel mee, van iemand die niet zo veel uren per dag thuis is, valt niet veel werk over te nemen. Hoogstens 's avonds laat nog even de hond uitlaten, meer was het niet.

Blijven dus toch de 'hoofd'zaken over waar we ons deze week samen vooral mee bezig hielden. Daar moet ik eerst even iets over uitleggen: wij zijn de laatste weken erg geïnteresseerd geweest in de huizenmarkt. Dat komt enerzijds omdat onze middelste zoon zijn eerste eigen huis heeft gekocht en anderzijds omdat een goede vriendin háár huis binnen 3 maanden verkocht heeft. Wij bezochten daarvoor vaker dan normaal de website van Funda. Dan kun je je meteen afvragen: "Wat is normaal?" Dat verschilt natuurlijk van mens tot mens, maar je zou kunnen zeggen dat wij altijd al bovengemiddeld geïnteresseerd zijn geweest in de huizenmarkt. Ook al wonen wij nu dan in een prachtig huis, dat wil helemaal niet zeggen dat wij niet meer naar andere huizen kijken. Een mens moet blijven dromen. En dat laatste zorgde ervoor dat wij nog eens diep na gingen denken of wij wel op de juiste plek wonen. Op zich natuurlijk wel: in Brabant, midden in een dorp en toch rustig en dan ook nog eens in een prachtig huis. Wat wil een mens nog meer?
Nou dat weten wij inmiddels ook, wij willen een station en minder files.

Toen wij in Mill gingen wonen, had mijn echtgenoot een goede kans op een baan in Nijmegen. Dat is niet meer aan de orde en zo werden de dagelijkse files een probleem waaraan geen einde meer komt. Ze worden waarschijnlijk alleen maar erger en de reistijd langer. Willen wij dat nog wel? Dat is wat ons deze week druk bezig heeft gehouden. Gaan we er iets aan doen of kiezen we toch voor blijven wonen in ons droomhuis? Wij weten het nog niet, wij denken erover na.

Intussen 'doen' we er wel iets aan: we flirten met ons huis. Sinds kort is er een nieuwe website, ze maken erg veel reclame en timmeren flink aan de weg: www.moviq.nl. Zij hebben de term 'flirt met je huis' geïntroduceerd en wij proberen dit nieuwigheidje nu uit. Te koop zetten is één ding, beschikbaarheid tonen is ook een mogelijkheid. Het verplicht tot niks, maar kan misschien toch iets moois opleveren. Wíj werden ook ooit verliefd op Stationsstraat 5, dus wie weet helpt het ons om een beetje te flirten. Dat geeft ons nog wat extra tijd om te beslissen wat we nu écht willen.
Bekijk hier onze flirtpoging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten