maandag 11 augustus 2008

AS TEARS GO BY



Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is weer in volle gang. Op zondagmiddag vertrokken wij naar de Brabantse hoofdstad om er wat van mee te maken. Het was gezellig druk op De Parade en in de restaurants.

Het thema dit jaar is wel heel duidelijk: de bezoeker wordt meegenomen op culturele ontdekkingsreis. Wij mochten ons gelukkig prijzen dat wij kaarten hadden voor één van de voorstellingen. We gingen echt op reis in een aan de buitenkant normaal uitziende, gele streekbus met wel een heel bijzondere bestemming op de rol: 'AS TEARS GO BY'.

De voorstelling begon op De Parade met een aantal nummers van de Stones, gespeeld door Tanya Zabarylo en Tjeerd van Zanen. Dat was om er vast in te komen en duurde wat langer omdat de bus waarin wij plaats moesten nemen op zich liet wachten door technische problemen. De wegobstakels in de vorm van glimmende cilinders wilden niet omlaag en de bus kon er niet door! Maar de vertolking van de Stones nummers was prachtig en wij waren een geduldig publiek.

Eenmaal in de bus begon het pas echt. Daar gingen we, eerst door donker Den Bosch en daarna via de A2 en A59 naar Vinkel, Heeswijk en langs het kanaal weer terug naar Den Bosch. Niet dat we veel mee kregen van wat er buiten gebeurde, we hadden het veel te druk met onderdeel van deze duizelingwekkende show te zijn.

Het verhaal van Marianne Faithfull: over een jonge vrouw op een kruispunt in haar leven.
Marianne (voortreffelijk neergezet door Tanya Zabarylo) neemt ons mee de bus in en het verhaal dendert over ons heen. Over haar strijd als jonge zangeres in de Britse popwereld en haar relatie met Mick Jagger. Maar ook over haar onzekerheden, haar experimenten met drugs en haar onverwerkte jeugdtrauma's. Er is geen weg terug, stoppen is niet meer mogelijk. Confronterend, soms oog in oog met Marianne beleefden wij haar jeugd opnieuw. En dat alles begeleid door Tjeerd van Zanen met geweldig gitaarspel. Wij hadden het geluk dat we helemaal vooraan zaten, recht tegenover deze gedreven musicus keken we hem letterlijk op de vingers! Na afloop waren wij nog een poosje stil, de voorstelling had indruk gemaakt!

As Tears Go By is een productie van Dame Jeanne (Anna Rottier). Theaterfestival Boulevard in Den Bosch duurt nog tot en met zondag 17 augustus. In september is er nog een mogelijkheid om deze voorstelling in Assen te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten