zondag 17 augustus 2008

Wij tellen af tot...


Een beetje een cryptische titel, niet meteen voor iedereen begrijpelijk. Maar vanaf deze week zijn wij al in voorbereiding voor onze jaarlijkse potluck. Al voor de 9de keer op rij organiseren wij ons eigen eetfestijn, eerst 5 jaar in Meijel en nu alweer voor de 4de keer in Mill. Gewoon bij ons thuis op het terras in de grindtuin, onder een geleend tentdak voor als het weer niet mee wil werken. Berging en tuin worden dan omgevormd tot feestpaleis(je) waar culinair wordt genoten. Iedereen brengt een (eigenbereid) gerecht mee en voor sommige mensen geldt dat ze elkaar slechts 1 maal per jaar zien: op onze potluck! Er zijn gasten die er ook al voor de 9de keer bij zijn, daar moeten we maar eens extra aandacht aan besteden!
Maar voor het zover is, moet er geruimd worden. De berging moet omgetoverd worden tot een plaats waar het verantwoord is om (veel) eten op enkele tafels uit te stallen. Daarvoor moet eerst alle overbodige rommel worden weggewerkt. Dat is waar we gisteren mee begonnen zijn: met een volle wagen afval reden wij naar de 'stort' in Haps. Af en toe eens flink opruimen is hard nodig als je in zo'n groot huis woont. Vaak worden dingen even geparkeerd in de berging of garage, weggooien kan altijd nog. Met een verhuizing in de (hopelijk) nabije toekomst krijgt dat weggooien ook een heel andere betekenis. Want dat ons volgende huis wat kleiner zal zijn, is zeer waarschijnlijk en eerlijk gezegd wat mij betreft erg wenselijk! Er zullen dus binnenkort nog wel meer ritjes naar de stortplaats in Haps volgen. Bijvoorbeeld als we eens kritisch naar de spullen op zolder gaan kijken.
Maar eerst terug naar de potluck. Behalve opruimen en inrichten, moeten er ook altijd inkopen gedaan worden. Vrijdagavond hebben we daartoe een eerste poging gedaan bij de Makro. Gezien het - niet zo belangrijke - thema hebben we daar vast ballonnen van een bepaalde kleur gekocht en een gigantische hoeveelheid snoep en koek met diezelfde kleur! Voor de meer verfijndere hapjes gaan we vrijdag a.s. naar een andere groothandel in Veghel. Die zijn toch meer gespecialiseerd op dat gebied. We vinden dat heerlijk om daar tussen al die lekkere dingen rond te lopen en komen dan ook altijd met véél te veel dikmakers weer thuis. Nu hebben we een goed excuus, want we moéten ook veel lekkers inkopen voor alle gasten die dat van ons verwachten!
Wij genieten al volop van de voorpret, van veel mensen hebben we al bericht gehad dat ze komen en wat ze mee zullen brengen. Er is zelfs een speciale webpagina waar we elkaar van informatie kunnen voorzien. Maakte ik me in de eerste jaren van onze potluck nog druk over de verdeling van voor-, hoofd- en nagerechten, nu kan iedereen dat zelf in de gaten houden door af en toe op internet te kijken naar de stand van zaken. Het regelt zich allemaal vanzelf wel. Na de voorbereidingen die er deze week nog komen, hoeven we a.s. zaterdag alleen nog maar te genieten van het samen met vrienden en familie opeten van wat er allemaal meegebracht is! Wij hebben er zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten