zondag 31 augustus 2008

Brugge en Gent

Brugge en Gent, twee van onze favoriete Vlaamse steden. Het was lang geleden dat we een weeekend in Brugge doorbrachten en daarom kozen we voor die plaats. Nog even een weekend er tussenuit nu het nog redelijk weer is.
In Brugge zaten we al op verschillende locaties in leuke hotels, maar deze keer was wel heel bijzonder. We zaten midden in het Minnewaterpark, vlakbij het Begijnhof in een extreem rustig stukje Brugge. Hotel Egmond, het had wel iets weg van een statig landhuis. En alhoewel het er heel rustig was, zaten we vlakbij allerlei leuke restaurants en terrassen. Beter kon eigenlijk niet. Omdat Brugge niet zo heel groot is, zit je trouwens sowieso nooit ver van het centrum.
Het was niet vroeg toen we vrijdag vertrokken uit Mill, in ieder geval te laat om nog in Brugge te kunnen eten. Daarom hebben we eerst met het hotel gebeld om te zeggen dat we er niet voor 9 uur zouden zijn en hebben onderweg gegeten. Gewoon bij een Carestel langs de snelweg, maar met een glaasje wijn erbij begon ons weekend zo toch goed.
Eenmaal in Brugge hebben we ingecheckt en zijn toen snel naar het centrum gelopen om een pint te drinken op een terras op de Markt. Het was er gezellig druk en we voelden ons meteen weer thuis in Brugge.
Op zaterdag zijn we eerst naar de bierwinkel gegaan voor Brugse Zot met bijpassende glazen en nog wat andere cadeaus die we binnenkort nodig hebben.
Verder winkelen wij in België altijd bij de Celio, dus ook in Brugge. Het is precies zoals de verkoopster daar opmerkte: "Wat is het toch jammer dat jullie geen Celio in Nederland hebben..", gelijk heeft ze en volgens haar komen er altijd heel veel Nederlanders speciaal voor naar België. Daar horen wij in ieder geval ook bij, want nergens in Nederland hebben wij ooit een herenkledingzaak gevonden die vergelijkbaar is met Celio.
Op het Zand genoten wij van een heerlijke lunch terwijl we het druk hadden met mensen kijken. Daar ging een behoorlijke tijd mee heen, want het was er erg druk vanwege de zaterdagmarkt. Vanwege het mooie weer hebben we ook heel veel door de Brugse straatjes gewandeld met hier en daar even een terraspauze. Vlakbij ons hotel hadden we al eerder een leuk restaurant ontdekt (De Bekoring) en daar hadden we voor 's avonds een tafel gereserveerd. Op de kaart stond dat ze er een 'échte' Dame Blanche serveerden. Ger wilde wel eens weten wat dat precies inhield en bestelde daarom dit ijsdessert. Het echte zat hem (of eigenlijk moet ik hier zeggen 'haar') uiteindelijk in de vorm. Het ijs lag in de vorm van een blote dame op een bordje en daar mocht Ger zelf warme chocoladesaus overheen schenken.
Op zondag zijn we op tijd uit Brugge vertrokken om nog een paar uur in Gent te kunnen doorbrengen. Daar hebben we heerlijk geluncht met uitzicht op de St. Baafs en zijn nog even door de stad gewandeld, met ook hier natuurlijk een terraspauze!

1 opmerking:

  1. Wij hebben daar ook verbleven echt een prachtig hotelletje, wel een beetje duur vond ik.

    BeantwoordenVerwijderen