zondag 26 april 2009

Cuby & The Blizzards


Cuby & The Blizzards. Van een echte blizzard hebben ze niet veel weg, ze blijven met beide voeten op de grond. Maar muziek maken kunnen ze wel, de blizzards. En met extra blazers maken ze er soms een echte show van!
Wij waren vrijdagavond bij een optreden van deze band in het Theater aan de Parade in Den Bosch. In de Pleinzaal was de bar open en genoten we met een heleboel andere fans van echte Drentse blues. Opvallend was dat het publiek vooral uit mannen bestond, er waren natuurlijk ook vrouwen meegekomen maar in tegenstelling tot wat je ziet bij andere bands, waren hier de mannen in de meerderheid. En dan vooral kalende mannen en als er nog wel haargroei was dan overheerste de kleur grijs. Op leeftijd dus, net zoals de band zelf. Bij andere groepen waarin 50-ers en 60-ers spelen zie je meestal veel meer jong publiek, zoals bij De Dijk of Golden Earring.
Helemaal niet gewend aan het feit dat een optreden van Cuby op tijd begint, kwamen wij dan ook te laat. Niet ernstig, 15 minuten of zo, maar ze waren al wel begonnen. Volgens de mevrouw van de garderobe was het ook een 'gewone' voorstelling met pauze en op tijd afgelopen. Wij schoven dus enigszins beschaamd naar binnen en werden meteen opgenomen door de krachtige bluesakkoorden van Erwin Java op gitaar. Oude, bekende nummers werden afgewisseld met nummers van de nieuwe cd (Cats Lost).
Na ongeveer 3 kwartier spelen vond Harry Muskee het tijd voor een pauze. Wij kregen even tijd om wat te drinken en bij te praten om daarna naar het tweede deel van de show te luisteren. Voor zijn doen was Muskee bijzonder spraakzaam, hij vertelde zelfs over zijn vriendin die hem gered had van alles wat slecht was. Speciaal voor haar schreef hij het nummer 'More Than I Could Ask For' en ook bij 'Devil Made Religion' hield hij een (hele) korte inleiding. Ook de 'bijna-traditional' Boom Boom Boom van John Lee Hooker werd op eigen wijze vertolkt. Na weer 3 kwartier spelen vond de band het welletjes en nog voordat het publiek er écht om gevraagd had, klonk Muskee's "nou vooruit dan doen we er nog eentje" al dat direct gevolgd werd door 'Window Of My Eyes'. Toen restte er voor mijn gevoel nog maar één nummer dat nog gespeeld moest worden, en jawel hoor als definitieve afsluiting van dit theaterconcert kregen wij 'Appleknockers Flophouse' te horen. Toen was de show dan ook echt voorbij, inderdaad qua tijdsplanning een 'gewone' voorstelling!

Bezetting C+B anno 2009 is Harry Muskee (zang), Erwin Java (gitaar), Helmig van de Vegt (toetsen), Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums). Voor het theateroptreden aangevuld met saxofoon (Miklós Fürst), trombone (Bert Pfeiffer) en trompet.
De nieuwe cd 'Cats Lost' is geproduceerd door Daniël Lohues, net zoals Muskee een ware ambassadeur van Drente. Nummers op de nieuwe cd:
  1. Blues Is A Bad Habit
  2. Deadlines
  3. I'm In Your Corner
  4. Low Country Blues
  5. Baghdad Blues
  6. Peabody Hotel Room #13
  7. Devil Made Religion
  8. Mama Won't You Buy Me A Dream
  9. Stranger
  10. My Old Jimny
  11. More Than I Could Ask For
www.cubyandtheblizzards.nl

Op Station Mill deze week de column Haps, Mill & Oeffelt van Martin Bril.

1 opmerking:

  1. Vrouwe Riky,
    Ik vind het vreemd dat U zo weinig reacties krijgt op uw blog. Het lijkt wel of U staat te roepen in de woestijn. Aan uw schrijfstijl kan het niet liggen, want die is dik in orde. Ik weet soms niet hoe het komt dat bepaalde blogs veel volk trekken en andere dan weer niet. Volgens mij heeft het ook te maken met 'als je maar lang genoeg bezig blijft' en regelmaat, maar eigenlijk weet ik het dus niet.
    Alhoewel ik ook al een respectabele leeftijd heb en dus 'zat van jaren' ben, zijn Cuby & The Blizzards niet echt mijn ding.
    Waarvoor excuus en
    met vriendelijke groeten,
    De Drs.

    BeantwoordenVerwijderen