maandag 4 mei 2009

Samen bloggen

Vanaf deze week kunnen we hier thuis zeggen dat we 'samen' bloggen. Want behalve mijn 'tic' is het nu ook een soort beroepsafwijking van mijn echtgenoot geworden. Naast mijn blogs Lievendags Weblog en Station Mill verschijnt er nu ook minstens 1x per week een nieuw bericht op Immuun. Deze weblog is ontstaan na het verschijnen van het boek Immunologie en er zal ook door de uitgever naar worden verwezen. Het is de bedoeling dat er 'leuke stukjes' over immunologie op komen te staan in begrijpelijk Nederlands.

Op woensdag kregen wij weer bezoek van de grote paarse bus. Dat is het vervoermiddel van onze oudste zoon en omdat de bus niet echt nieuw meer is, is het altijd spannend of het aangekondigd bezoek doorgaat. Na flink wat gesleutel was het deze keer toch weer gelukt en hadden wij een gezellige middag met zoon, vriendin en Lyra de hond. Die laatste zag er tamelijk grappig uit met een grote lampenkap om haar hoofd omdat ze last had van een allergische reactie waar ze niet aan mocht likken. Nou is het zo dat de meeste honden goed zijn in zielig kijken, maar Lyra was woensdgmiddag daarin de onbetwiste kampioene.

Donderdag schrokken wij, net zoals veel andere Nederlanders die naar Koninginnedag 2009 op TV keken, van de beelden uit Apeldoorn. Onvoorstelbaar, wat daar gebeurde ging ieder voorstellingsvermogen te boven. Maar het was de harde werkelijkheid die, zoals wel vaker, meer bizar kan zijn dan men ooit zou kunnen bedenken. Gelukkig bleven de vrienden die wij in Apeldoorn hebben, ongedeerd. Want hoe erg ook voor alle betrokkenen, het zijn toch altijd de mensen die dicht bij je staan waar je het eerste aan denkt.

Deze week heb ik ook de beelden opgehaald die wij 'uitgezocht' hadden tijdens de Kunst10daagse in St. Anthonis. Behalve een getalenteerd keramiste is de maakster ook mijn achternichtje en we hadden weer veel bij te kletsen. De beelden staan inmiddels heel mooi voor de schouw in de eetkamer. Aan het beeld dat voor de schouw in de bibliotheek moet komen, is ze deze week begonnen en dat zal ze later zelf naar Mill komen brengen. Dan kan ze met eigen ogen zien hoe haar beelden hier staan.

Vanwege onze 34ste trouwdag brachten we het weekend in Antwerpen door. We verbleven in een luxe hotel, niet al te ver van de stad en hebben vooral genoten van heerlijke Belgische biertjes en veel asperges - op zijn Vlaams natuurlijk.
Zondagmiddag sloten we ons bezoek aan 't Stad (zoals ze zelf zeggen in Antwerpen) af met een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten. Daar zagen wij een speciale expositie van Goya, Redon en Ensor. Een overzicht van groteske schilderijen en tekeningen, waarin zowel de gelijkenissen als de verschillen van deze 3 grootmeesters belicht wordt.
Deze expositie is nog tot 14 juni 2009 te zien www.kmska.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten