zondag 31 mei 2009

Vuurplaats

Wij wonen in een prachtig huis met oorspronkelijk 3 'vuurplaatsen'. In het jaar dat wij in Philadelphia in de USA woonden, heb ik geleerd dat het aantal 'fireplaces' bepalend is voor de waarde van je huis. Hoe meer mogelijkheden om vuurtje te stoken, hoe meer je huis daar waard was. Ter verduidelijking: wij woonden in Philadelphia in een huis dat geen enkele fireplace bezat.

Terug naar Mill. In ons huis hebben wij tegenwoordig alleen nog maar 3 schouwen, want de mogelijkheid om vuurtje te stoken is er niet meer. De schoorstenen en rookkanalen zijn dichtgemaakt als gevolg van een trieste gebeurtenis in de tijd dat de vorige bewoners nog in ons huis woonden. In ons vorige huis in Nieuwegein hadden we wel een open haard en na aanvankelijk enthousiast stoken, verloren we al gauw de belangstelling voor deze sfeermaker. Want behalve voor sfeer, zorgt een open vuurplaats ook voor veel stof en roet. Wij hebben daarom nooit iets gedaan om de rookkanalen weer te openen met het idee dat we daar later nog wel eens over na wilden denken. Dat later is inmiddels door onze verkoopplannen achterhaald, maar mooi vinden we die lege schouwen eigenlijk niet. Tijdens de open atelierroute in St. Anthonis besloten we daarom om voor de lege schouwen in de eetkamer en de bibliotheek beelden te kopen bij Marleen van de Steeg - van Kemenade. We hadden al eerder een beeld bij haar gekocht en ook deze keer vonden we wat we zochten.
De twee beelden voor de eetkamer hadden we direct na de atelierroute al opgehaald. Voor de bibliotheek maakte ze op ons verzoek een groter exemplaar en dat kregen we gisteren thuisbezorgd. Wij zijn nu helemaal blij met onze 'vuurplaatsen', de beelden staan er prachtig.
Op Station Mill is in de rechterkolom een diavoorstelling te vinden van enkele van haar beelden.

Dat bewuste blog heeft deze week voor veel ellende gezorgd. Eigenlijk heb ik het nu over het 'oude' Station Mill dat bij het Volkskrantblog draaide. Daar heb ik 4 jaar met veel plezier allerlei verhalen over Mill en omstreken op gepubliceerd en ik hoop dat ik ze ooit nog terugzie. Voor meer informatie hierover kun je verder lezen op mijn nieuwe blog Station Mill.

Deze week op Station Mill: Tobben
-------------- op IMMUUN---: Zoek de verschillen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten