zondag 8 april 2007

Pasen

Een lang zonnig paasweekend dat vrijdag begon met de jaarlijkse fietsrit door Zuid Limburg. De drie zonen die samen met hun vader elk jaar op Goede Vrijdag de Limburgse heuvels bevechten. Het traditionele telefoontje dat ze boven op de Keutenberg staan, vertelt mij dat alles goed is gegaan. Het werk is verzet en er hoeft dan slechts nog te worden genoten van een lekker glas bier in Partij en de aankoop van een 'heilig' souvenir in Wittem. Zo ging het ook dit jaar weer.
Na afloop van de inspannende rit moest er uitgebreid gedoucht worden voordat we naar Den Bosch reden om daar in de Korte Putstraat te genieten van een verrassingsmenu in restaurant De 5 Kamers.
Paaszaterdag was een dag van boodschappen en klussen. Grote voorraden werden ingeslagen bij de Macro en voor de te maken regenpijp vonden wij bij -dat zeg ik- de GAMMA alles wat we nodig hadden.
Het was nog een heel karwei om alle onderdelen bij elkaar te zoeken. Nog meer werk was het uiteindelijk om de regenpijp aan de dakgoot te bevestigen en voor een goede afwatering te zorgen. Met een wateropvang in de grond van 60 liter, moet het nu afdoende zijn om ons te verlossen van de wateroverlast in de berging die we bij bijna elke regenbui ondervonden. Het is te hopen dat we nu eindelijk de buitenmuur droog kunnen houden, dan kunnen we die na 2 jaar eens gaan witten.
Morgen, Eerste Paasdag, zullen wij ons niet al te druk maken. Overdag misschien wat fietsen of wandelen - het belooft lekker weer te worden - en 's avonds gaan we naar Boxtel. We hebben daar een tafel gereserveerd bij restaurant De Negenmannen. Er wordt een speciaal paasmenu geserveerd en gezien de goede ervaringen die we met dit restaurant hebben, verheugen we ons op het eten.
(Frisse salade van jonge tuinboontjes en crème fraiche, waarbij een tartaar van gemarineerde zeewolf. Er op een spiegeleitje van kwartel. - Filet van zeebaars met auberginekaviaar en een saus van chorizo. - Blonde Aquitainerund van biologische veehouderij Hoeve de Bosrand te Boxtel met een saus van Pedro-Ximenez-sherry. - Kleine halve paaseitjes gevuld met een mousse van hazelnoot en mousse van pure Valrhona-chocolade waarbij ijs van de Vughtse ijsboerderij.)

Tweede Paasdag zal echter pas het hoogtepunt worden van dit lange weekend: dan gaan we naar een concert van Bob Dylan. Het lijkt me fantastisch om deze man, die eigenlijk bij leven al een legende is, eens in het echt te zien en te horen. Natuurlijk zullen we proberen om er iets van op een (telefoon)videootje vast te leggen. Ik vind ongetwijfeld nog wel ergens tijd om daar dinsdag iets over te vertellen op deze weblog!

Op Station Mill vertel ik deze week over een 'elektrisch probleem' dat ons in de nacht van woensdag op donderdag trof. Niks ernstigs en alles is weer helemaal opgelost. We ondervonden wel weer even hoe kwetsbaar wij als mens zijn in zo'n situatie en hoe afhankelijk van ons alledaags comfort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten